Очевидно е, че между партньорите в управлението прескачат искри и

...
Очевидно е, че между партньорите в управлението прескачат искри и
Коментари Харесай

Цветанка Андреева: Наближават кадрови промени в ДПС, Делян Пеевски застана единствен говорител

„ Очевидно е, че сред сътрудниците в ръководството прескачат искри и стартира нанасяне на удари в навечерието на  политическата кампания за локалните избори  с цел добиване на политически дивиденти “. Това разяснява в студиото на „ Тази заран “ политологът доцент Петър Чолаков.

„ От тази позиция идват обвиняванията за изчезнали милиарди, само че „ ние сме във властта с тези хора, които са помогнали да изчезнат тези милиарди “, добави той.

„ Не мисля, че тематиката за националния празник е „ подправен заек “. Те се нахвърлиха да трансформират всичко. Аз се майтапих, че единствено законът за гравитацията не са решили да реформират. Темата за националния празник не събира единодушие в обществото. Поради тази причина водачът на по-голямата групировка в ръководството даде заден ход и се извъртя . От позиция на конституционната промяна – там е огромният залог за ограничение на пълномощията на президента. Мен ме интересува датата. Ако е 6 декември – идеално. Тогава е Никулден, шарани, промяна на Конституцията, имен ден на Шарън Стоун (американска актриса, манекенка и продуцент, носителка на награди „ Златен глобус “ и „ Еми “ – бел. ред.) – всичко пасва идеално. Това би трябвало да е датата “, иронично сподели Чолаков.

„ Наблюдаваме надзор, за който няма аналог. Във всички други съдружни ръководства дребният сътрудник излизаше и се оплакваше, а големят – изпълняваше някакви претенции. Този път виждаме действителен надзор в живо време, което е добре за самата изпълнителна власт. В тази сглобка и ротационна коалиция – това е положително “, добави политологът Цветанка Андреева.

„ Наближават кадрови промени в Движение за права и свободи. Делян Пеевски застана единствен представител на Движение за права и свободи. Другите политически фигури се отдръпнаха, което приказва, че там текат някакви процеси и вътрешни промени. Те се хващат за дребните неща. Нямат различия по централните тематики. За службите никой не оспори концепцията за промяна. Беше оспорено сливането на Военното разузнаване с другото разузнаване. Според мен няма разминаване в учредената цел. При детайлите на първи проект е потребността от експертиза “, изясни тя.

„ Когато има изключване на човек от значими властови позиции, се следи жужене в външна страна и излиза тематиката опция “, уточни журналистът Илхан Андай

„ Очевидно стремежът на „ Демократична България “ е преодоляването на службите, което назовават реформиране. Имаше доста патоси и малко експертиза. От всички страни се сподели, че не е хубаво да се прави това. Моделът е единствено в една единствена страна, която след Втората международна война е основала своите служби – Германия. Навсякъде другаде моделът при системата на разследващите служби е друг. Очевидно този възторг е нездравословен “, добави социологът Кольо Колев.

„ Винаги приказваме за пари. Политиката е диалог къде отиват нашите пари – парите на данъкоплатците. Това е най-сериозният диалог и най-големите земетресения. По-добре е потокът да не тече в една посока, а да напоява повече линии. Дали това ще е дейно за обществото – ще теглим чертата и ще забележим “, разяснява още той.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР