„Очевидно е, че фирмите занимаващи се с бързи кредити тормозят

...
„Очевидно е, че фирмите занимаващи се с бързи кредити тормозят
Коментари Харесай

Румен Гечев: Законът за колекторските фирми ще осигури защита на българските граждани и семейства

„ Очевидно е, че компаниите занимаващи се с бързи заеми тормозят българите, като трансферират отговорностите им на колектори, които звънят непрекъснато и унижават хората по домовете и на работните им места.” Това съобщи националният представител от „ Българска социалистическа партия за България " и заместник-председател на бюджетната комисия в Народното събрание проф. Румен Гечев в ефира на Euro News,съобщиха от пресцентъра на партията.

По думите му задачата на Закона за колекторите е българските жители и техните фамилии да бъдат предпазени, като по този начин ще се ограничи и спекулата в този сив бранш. „ С предлаганите промени ние засягаме големи ползи – близо 4 милиарда лв. на година”, добави Гечев.

„ Трябва всичко да бъде ясно - колекторските компании да се записват, да се дефинират разпоредбите, по които те работят и българските жители да бъдат осведомени. Като цяло в този законопроект се предлага европейски метод, който от една страна ще записва този неидентифициран бизнес и ще вкара правила”, безапелационен бе заместник-председателят на бюджетната комисия в Народното събрание.

Социалистът изрази поддръжка по отношение на желанията за инспекция на „ Южен поток” и акцентира, че е това е значимо, тъй като би трябвало да се види при какви условия са направени вложенията, както и какви са изгодите и провокациите за България от този план. „ Не е задоволително потреблението на такива планове за идеологически и геополитически цели, защото значимото за България е какъв е нашия стопански интерес”, добави проф. Гечев.

В умозаключение той бе песимистичен и сподели, че няма по какъв начин да знае цената на втечнената газ от Съединени американски щати преди да е видял какъв е контракта, давайки за образец по какъв начин сме платили за самолетите F16, само че по-късно се е оказало, че американската страна не извършва контракта и ще би трябвало да изчакаме още няколко години. „ Дано не стане по този начин, че един монополист да го сменяем с различен, а дано не забравяме, че доставките на полутечен газ са и доста по-рискови от логистична гледна точка”, довърши националният представител от левицата.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР