Очевидно беше, че широкото използване на ускорителите от NVIDIA в

...
Очевидно беше, че широкото използване на ускорителите от NVIDIA в
Коментари Харесай

NVIDIA за новите антикитайски санкции: Ще има купувачи за AI-чипове, но някои възможности ще бъдат пропуснати

Очевидно беше, че необятното потребление на ускорителите от NVIDIA в сегмента на системите с изкуствен интелект ще направи компанията съществена жертва на подготвяните от Съединени американски щати експортни ограничавания в тази област. В същото време, управлението на NVIDIA тази седмица даде да се разбере, че счита краткосрочното влияние на възможни наказания против Китай за нищожно за своя бизнес.

Финансовият шеф на NVIDIA Колет Крес съумя да направи съответните известия на отраслово събитие. Първо, тя удостовери, че е осведомена със слуховете по отношение на идните ограничавания, които биха попречили на компанията да доставя ускорителите A800 и H800 в Китай. „ Въпреки това, като се има поради огромното търсене на нашите артикули по целия свят, ние не чакаме, че сходни спомагателни ограничавания, в случай че бъдат признати, биха могли да окажат доста въздействие върху нашите финансови резултати сега — изясни представителят на управлението на NVIDIA.

Според нея, до 20 или 25% от приходите на NVIDIA в сървърния сегмент се генерират от китайски клиенти, само че това включва съставни елементи за телекомуникационно съоръжение, а освен изчислителни ускорители. През първото фискално тримесечие компанията е съумяла да завоюва към 4,28 милиарда $ в международен мащаб от продажбата на сървърни съставни елементи.

Същевременно, Колет Крес не отхвърля вероятното отрицателно влияние на новите ограничавания върху по-нататъшното развиване на бизнеса. Санкции като тази, сподели тя, ще доведат до загуба на опцията за американския бизнес да се конкурира и да върви към напредък на един от най-големите пазари в света, който е Китай. Въздействието на глобите върху бъдещите финансови резултати на NVIDIA в този подтекст ще бъде неоспоримо, сподели тя.

Спомнете си, че предходната есен първият стадий от експортните ограничавания на Съединени американски щати към този момент принуди NVIDIA да пусне за китайския пазар ускорителите A800 и H800, които бяха орязани във връзка с продуктивността, а по-късно NVIDIA оцени евентуалните загуби от въвеждането на рестриктивните мерки на стойност $400 милиона. Новите ограничавания, които ще влязат в действие през юли, могат да лишат NVIDIA от опцията да доставя в Китай даже приспособените ускорители A800 и H800. Теоретично компанията съумява да поддържа тази опция с помощта на издадените от управляващите на Съединени американски щати експортни лицензи, само че никой не може да подсигурява триумфа на приемането им. В резултат на вчерашната комерсиална сесия, спадът на акциите на NVIDIA не надвиши два %.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР