Очевидният неуспех на Русия да създаде сплотена командна структура сред

...
Очевидният неуспех на Русия да създаде сплотена командна структура сред
Коментари Харесай

ISW: Липсва координация в руската армия в Украйна

Очевидният крах на Русия да сътвори сплотена командна конструкция измежду силите, отбраняващи се на източния (левия) бряг на Херсонска област, продължава да утежнява съветския морал и бойни качества. Украинският общоприет щаб заяви на 29 ноември, че елементи от 810-та морска пехотна бригада (Черноморски флот), настоящи покрай Кринки (30 км североизточно от град Херсон и на 2 км от река Днепър), отхвърлят да правят офанзиви против украински позиции заради липса на артилерийска съгласуваност, предаване на тактическо разузнаване и вярна връзка за местоположението на съветските минни полета.

Украинският общоприет щаб заяви, че картите на съветските минни полета са класифицирани и че съветските командири не са координирали вярно с щурмовите елементи по отношение на местоположенията на тези минни полета, което е довело до 50 жертви измежду детайли на 810-та морска пехотна бригада през последния месец.

Елементи на 810-та бригада на морската пехота дойдоха в региона на Кринки при започване на октомври 2023 година и наподобява са поели отговорността за непосредствения регион на Кринки от детайли на новосъздадената 18-та общовойскова войска след началото на украинските сухопътни интервенции на източния бряг на Днепър в средата на октомври 2023 година

Това се показва в дневния разбор на Института за проучване на войната (ISW).
 Взривове са чути в украинския район Херсон
Взривове са чути в украинския район Херсон

Няма точна информация

Украинският общоприет щаб заяви, че 28-ми мотострелкови полк на 18-а CAA сега работи в Пищановка (14 км източно от град Херсон и на 3 км от река Днепър). Съобщава се, че спомагателни детайли на 18-а CAA и 7-ма въздушнодесантна дивизия държат позиции в околните тилови региони на източния бряг и взаимното командване на тези формирования евентуално управлява огромна част от настоящия съветски отговор на украинските сухопътни интервенции на изток банка.

Докладваният случай с минно поле допуска, че командването на 18-та CAA не е споделило съответните тактически детайлности с командването на 810-та морска пехотна бригада, което допуска, че съветските командири от по-високо равнище, виновни за отбраната на източния бряг, към момента не са коригирали този неуспех в координацията.

Руската формация на силите " Днепър " от ден на ден се състои от разнообразни детайли от неотдавна трансферирани и разпаднали се елементи или нови формирования, което може да способства за тази явна липса на сплотена командна конструкция. Елементи от 810-та морска пехотна бригада и 177-ма морска пехотна бригада (Каспийска флотилия) са трансферирани в посока Херсон, евентуално откакто са понесли тежки загуби при защитата против украинското контранастъпление в западната част на Запорожка област през лятото на 2023 година

По-голямата част от бойните елементи на 7-ма дивизия сега към момента се отбраняват в западната Запорожка област, макар че съгласно известията 171-ви десантно-десантен батальон на 7-ма ВДВ (97-ми полк на ВДВ) и 104-ти обособен танков батальон работят на източния бряг на Херсонска област.

Съобщава се, че детайли на 49-та (Южен боен окръг) работят в посока Херсон след украинското освобождение на град Херсон през ноември 2022 година, само че някои съветски и украински източници настояват, че от този момент съветското командване е предислоцирало детайли на най-малко един от своите бригади към граничния регион на Донецка и Запорожка област.

На източния бряг работят новосъздадените 70-та мотострелкова дивизия и 22-ри армейски корпус (бивш Черноморски флот) на 18-та ОАА.

Съобщава се, че елементи от 328-ми полк на новосъздадената 104-та дивизия се отбраняват в региона на Кринки, а украинският боен наблюдаващ Константин Машовец съобщи, че спомагателни елементи на 104-та дивизия на сега се дислоцират в посока Херсон.

ISW по-рано е следил детайли от 80-та мотострелкова бригада (14-ти армейски корпус, Северен флот), настоящи на левия бряг през юли 2023 година, а отчетите от 28 ноември за гибелта на заместник-командира на 14-ти армейски корпус генерал-майор Владимир Завадски в посока Херсон допускат, че тези детайли към момента може да е в региона.
 И Русия, и Украйна приказват за огромни загуби на другата страна край Херсон
И Русия, и Украйна приказват за огромни загуби на другата страна край Херсон

Обстановката в този сектор на фронта остава противоречива, само че победа на една от страните би имала огромно значение

Следователно съветската формация на силите " Днепър " наподобява се състои от детайли на Черноморския флот, Каспийската флотилия, Южния боен окръг, Централния боен окръг, Северния флот и VDV. Другата формация на съветските сили в Украйна значително подхожда на съветските военни окръзи, подсилени в някои случаи с елементи на VDV, което прави групировката на силите " Днепър " удивително отклоняване. Неназованата формация на силите, отговаряща за съветската защита в западната част на Запорожка област, се състои главно от детайли на 58-ма CAA (Южен боен окръг), подсилена с детайли от няколко полка VDV, само че не е претърпяла нито един от очевидните проблеми с координацията, които " Днепър " Групата на силите се е изправила. Руското военно командване би трябвало да може да образува групировки от сили взаимозаменяемо сред формирования от разнообразни военни окръзи и общовойскови армии. Постоянните съветски проблеми със шерването на информация за обстановката сред звената и основаването на общи оперативни картини и поредни командни структури в цяла Украйна евентуално са подтикнали основаването на групировки от сили, формирани от формирования и елементи значително от същите военни окръзи като смекчаващите дейности.

Неотдавнашното идване на евентуално деградирали, недокомплектовани и незадоволително подготвени съветски детайли в Херсонското направление и незабавното им ангажиране с отбранителни интервенции евентуално в допълнение усложни съветските старания за основаване на съгласувана командна конструкция за разнородните детайли на групировката на силите " Днепър ".

Руското военно командване назначи генерал-полковник Михаил Теплински за пълководец на съветската формация на силите " Днепър " на 29 октомври 2023 година и една от главните цели на Теплински евентуално е да сътвори по-единно командване на групировката.

Руското военно командване обаче надали ще реши проблемите с командването на Групировката на силите " Днепър " в кратковременен проект, а продължаването на украинските сухопътни интервенции на левия бряг евентуално единствено ще усложни тези старания. Все още не е ясно дали провокациите на командването и ръководството, пред които са изправени съветските сили в Херсон, ще доведат до забележими резултати на бойното поле.

Руските сили нанесоха серия от удари с дронове и ракети против Украйна в нощта на 28 против 29 ноември. Украински военни източници оповестиха на 29 ноември, че съветските сили са изстреляли три ракети Kh-59, ориентирани главно към град Хмелницки, и 21 Shahed-131/- 136 дрона по цели в Украйна.

Украинската противовъздушна защита унищожи два от трите Х-59 и всички безпилотни самолети Шахед над Одеска, Николаевска, Днепропетровска, Киевска, Херсонска, Запорожка и Хмелницка области . Командването на Военновъздушни сили на Украйна заяви, че третата ракета Х-59 не е достигнала задачата си.
 Криви ли излязоха сметките на Русия за фронта край Днепър?
Криви ли излязоха сметките на Русия за фронта край Днепър?

Британското разузнаване проучва боевете към село Кринки

Руските управляващи възнамеряват да разширят наказателната отговорност за закононарушения против закона за военната работа към участниците в доброволчески формирования, мярка, която ще засегне доста нередовни военни формирования и личен състав, на които съветската войска разчита за жива мощ в Украйна. Руските медии оповестиха на 29 ноември, че съветската Държавна дума е приела на първо четене законопроект за разширение на наказателната отговорност за закононарушения против постоянната военна работа върху доброволци. Понастоящем съветските доброволци са освободени от съществуващото законодателство, съгласно което съветските наборници, военнослужещи по контракт и резервисти са виновни за закононарушения, осъществени по време на осъществяване на бойни задания.

Новият законопроект дава право на съветските военни съдилища да съдят военнослужещи доброволци за определени закононарушения, в това число дезертиране, несъблюдение на заповед, опозиция или насилствени дейности против шеф, неразрешено овакантяване на място на работа, отбягване на отговорности посредством преструване на болест и съзнателно или инцидентно заличаване, щета или загуба на военно имущество. По-рано съветски сенатори приканиха за въвеждане на наказателни наказания за доброволци за " погрешно осъществяване на договорните си отговорности " и дезертиране.

Това законодателство може да повлияе на настоящите старания на Кремъл за набиране на доброволци, в случай че опасността от наказателна отговорност надвишава тласъците за доброволческа работа като високи заплати и спомагателни обществени придобивки.

Руски публични лица предложиха закони, които биха лимитирали дейностите на задгранични жители в Русия, евентуално да поддържат продължаващите старания за принуждаване на мигранти към съветска военна работа . Депутатите от съветската Дума Алексей Журавльов, Михаил Матвеев и Дмитрий Кузнецов предложиха законопроект , който ще смята миграционните нарушавания за утежняващо събитие при престъпно закононарушение.

Те цитираха данни, които ръководителят на съветския следствен комитет Александър Бастрикин разгласява на 25 септември, съгласно които броят на тежките закононарушения, осъществени от непознати жители в Русия , се е нараснал с 32% от 2022 до 2023 година

Информационният канал на Кремъл ТАСС заяви на 28 ноември, че съветското Министерство на вътрешните работи (МВД) е предложило законопроект, който изисква всички чужденци, влизащи в Русия, да подпишат " съглашение за преданост " , забраняващо им да дискредитират съветската вътрешна и външна политика, да отхвърлят съветските фамилни полезности или " неуважение на разнообразието от районни и етнокултурни способи на живот " в Русия наред с други ограничавания.
 Русия ще задължи чужденците в страната да подпишат
Русия ще задължи чужденците в страната да подпишат " съглашение за преданост "

Забранява се изкривяването на " историческата истина "

Предложените ограничения евентуално имат за цел да усилят способността на съветските правоприлагащи органи да проверяват и арестуват мигранти с непознато поданство като част от напъните да бъдат принудени да преминат на съветска военна работа. Руските управляващи също по този начин не престават напъните си да принудят мигранти с съветско поданство да влязат в съветската войска, като заплашват да лишават поданството им и принудително им издават призовки за военни дейности.

Съветът НАТО-Украйна се събра за първи път на равнище външен министър на 29 ноември и разиска стъпки за увеличение на производството на оръжия и муниции. НАТО заяви, че създава пътна карта за цялостна украинска оперативна съгласуемост с НАТО и удостовери поддръжката си за демократичните промени и промените в бранша на сигурността на Украйна " по пътя ѝ към бъдещо участие в НАТО. " Украинският външен министър на оръжия и муниции и означи в коридорите, че Европейският съюз (ЕС) е дал на Украйна 300 000 патрона от обещаните 1 милион.
 Страните от НАТО ще поддържат Украйна, колкото е належащо
Страните от НАТО ще поддържат Украйна, колкото е належащо

НАТО създава пътна карта за оперативна съгласуемост на Украйна

Съобщава се, че Полша обмисля изпращането на военни съветници във Финландия в отговор на продължаващите опити на Русия да сътвори изкуствено мигрантска рецесия на финландско-руската граница като част от известна съветска тактичност за хибридна война, целяща да дестабилизира НАТО и Европейски Съюз. Полският държавен секретар и началник на Бюрото за национална сигурност на Полша Яцек Сивиера съобщи на 28 ноември, че по време на формалното посещаване на финландския президент Саули Ниинистьо в Полша Ниинистьо е изискал " съюзническа поддръжка " против хибридната съветска офанзива на финландската граница.

Сивиера заяви, че Полша има намерение да отговори на настояването, като изпрати екип от военни съветници във Финландия , с цел да даде " знания на място по отношение на граничната сигурност " и друга неуточнена оперативна поддръжка.

Финландските управляващи оповестиха на 28 ноември, че страната ще затвори последния отворен граничен контролно-пропускателен пункт в среднощ на 30 ноември най-малко до 13 декември, след изкуственото основаване на мигрантска рецесия от Русия на финландската граница, която стартира на 18 ноември. Руски източници, в това число представителят на Кремъл остро на известието на Сивиера и твърдяха, че то е " прекалено " и има за цел да приготви Финландия за борба против Русия в Арктика.
 Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици
Финландия затваря изцяло границата си с Русия за 2 седмици

Целта е да спре потока от мигранти

Руското външно министерство (МВнР) публично разгласи, че Русия приключва пакта Руското Министерство на външните работи съобщи, че двустранното съглашение с Япония за съдействие в намаляването на нуклеарните оръжия, в началото подписано през 1993 година, ще бъде прекъснато на 21 май, 2024 година, шест месеца след формалното съобщение от Русия за преустановяване. Информационният канал на Кремъл ТАСС заяви на 9 ноември, че р уският министър председател Михаил Мишустин е подписал заповед, с която утвърждава прекратяването на двустранното съглашение с Япония от Русия.

Японският информативен бюлетин Japan Times заяви, че съглашението разрешава на Япония да поддържа извеждането от употреба на оръжия, в това число съветски атомни подводници. Руското Министерство на външните работи твърди, че Русия се отдръпва от съглашението на фона на " намерено антируската политика на администрацията на японския министър-председател Фумио Кушида ", в това число японски наказания против Русия и хипотетична възходяща японска военна интензивност покрай японско-руската граница. Japan Times също означи, че Русия се е отдръпнала от няколко други двустранни договаряния и начинания след налагането на японски наказания против Русия след пълномащабното навлизане на Русия в Украйна.
 Русия публично излиза от съглашението с Япония за нуклеарните оръжия
Русия публично излиза от съглашението с Япония за нуклеарните оръжия

Япония, под управлението на премиера Фумио Кишида, провеждала намерено антируска политика

Съобщава се, ченовосформирания доброволчески батальон " Шейх Мансур " на нова неуточнена позиция, което евентуално в допълнение демонстрира желанието на Рамзан Кадиров Адам да го наследи отпред на Чечня. Депутатът от Народното събрание на Чеченската република Магомед Даудов съобщи на 29 ноември, че Адам ще " надзирава " батальона, само че не даде спомагателна информация по отношение на формалната купа на Адам, макар че ролята може да е по-скоро церемониална, в сравнение с бойна или командна, като се има поради възрастта на Адам.

Даудов сподели, че Адам също е получил звездата на премията на батальона " Шейх Мансур ". Рамзан Кадиров и преди изглеждаше все по-благосклонен към Адам през последните месеци , в това число назначението на Адам на видна, само че неуточнена " значима позиция " в чеченските секрети служби.
 Синът на Кадиров награден с значим пост в Чечня след побоя над пандизчия
Синът на Кадиров награден с значим пост в Чечня след побоя над пандизчия

15-годишният Адам не бе наказан, защото е малолетен

Ръководителят на Руската либерално-демократическа партия (ЛДПР) и народен представител от Думата Леонид Слуцки предложи на 28 ноември законопроект, който ще даде на военните репортери статут на " деец от борбата " и обвързваните с това обществени помощи. Слуцки твърди, че военните репортери правят " безкористна работа " във високорискови среди и затова заслужават същите обществени гаранции, като заплащания при положение на пострадване или гибел и ограничения за поддръжка на родственици, каквито получават бойните ветерани.

Руското министерство на цифровото развиване и Руският съюз на публицистите по-рано показаха поддръжка през юли 2023 година за ограничения, които биха дали на военните репортери някакъв тип статут на деец. ISW продължава да прави оценка, че съветски ултранационалистически фигури евентуално поддържат тези ограничения, с цел да ухажват общността на съветските блогъри и че Кремъл може да употребява такива ограничения, с цел да упражни повече надзор.

Съобщава се, че общинският народен представител от Санкт Петербург Валерий Веремейчик е изпратил обжалване до съветската Държавна дума с искане за определяне на предели за работа за активизирания личен състав на 28 ноември.

Съобщава се, че в апела на Веремейчик се предлага ограничение на интервала на частична готовност за мобилизиран жител до една година, считано от издаването на военна призовка на лицето, и ограничение на продължителността на службата при частична готовност до шест месеца. Обръщението на Веремейчик към съветската Държавна дума може да е отговор на неотдавнашното увеличение на митингите измежду родственици на мобилизирани военнослужещи, които приканват за връщането на техните близки.

ISW неотдавна видя отчет, че Кремъл е инструктирал съветските районни управляващи да попречат на родственици на активизирания личен състав да стачкуват, като им заплащат.

Руската 1-ва фенска доброволческа разузнавателно-щурмова бригада " Испаньола " набира дами в щурмови елементи и други бойни функции. Руското опозиционно издание Vazhnye Istorii заяви на 28 ноември, че 1-ва доброволческа разузнавателно-щурмова бригада " Испаниола ", за която се твърди, че е подчинена на свързаната с Кремъл частна военна компания (ЧВК) " Редут ", е почнала да популяризира набиране на дами за бойни функции като личен състав за нахлуване, информационни оператори, оператори на дронове и оператори на електронна война. ISW по-рано разяснява, че батальонът " Борз " на Редут е почнал да популяризира набиране на дами за бойни функции през октомври 2023 година

Съобщава се, че съветският флот е получил нова подводница за своя Тихоокеански флот на 29 ноември. Кремълската вест RT заяви, че основаният в Санкт Петербург съветски корабостроител Admiralty Shipyards е трансферирал нова многоцелева дизелово-електрическа подводница план 636.3 " Можайск " на съветския флот.

Съобщава се, че подводницата " Можайск " е петата подводница от шест подводници, предопределени за Тихоокеанския флот. Кремълският новинарски канал ТАСС заяви, че съветският корабостроител Sevmash Enterprise е доставил атомната подводница от клас Yasem-M по план 885M " Архангелск " на съветския флот за тестване на 29 ноември. Съобщава се, че " Архангелск " е една от шестте подводници по план 885M, които Севмаш строи.
 Лондон: Русия набира и дами за наемници в Украйна
Лондон: Русия набира и дами за наемници в Украйна

Москва има мощни обичаи за женско присъединяване в армията по време на Втората международна война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР