Очертава се мечтаната комбинация чадър+шезлонг на българското Черноморие да се

...
Очертава се мечтаната комбинация чадър+шезлонг на българското Черноморие да се
Коментари Харесай

Между 20 и 50 лева за чадър+шезлонг на морето, слънцето още е безплатно


Очертава се мечтаната композиция чадър+шезлонг на българското Черноморие да се предлага на цени сред 20 и 50 лв. – според от категорията на плажа и предлаганите по него екстри. Такива са препоръчаните цени при новите търгове за наем на плажове, това демонстрират и първите подписани заповеди от министъра на туризма Илин Димитров, откри инспекция на TravelNews.

Досега са избрани трима наематели от предстоящите близо 50 търга, като състезания се организират всеки ден. Плажовете се отдават чартърен за 5 години.

Най-висока наема цена е достигната за плаж “Младост ММЦ Приморско “ – 251 900 лева без Данък добавена стойност на година. Победител в търга е компанията „ Ем Би Би Турист “ ЕООД. Тя предлага максимална цена за чадър и шезлонг от 50 лева, показва заповедта на министъра. Началната цена при наддаването беше 117 153 лева без Данък добавена стойност.

Наемател на морския плаж „ Минерален басейн Север “ във Варна стана „ Радон “ ЕООД с препоръчана цена от 32 400 лева без Данък добавена стойност годишно. Максималната цена за шезлонг + чадър е 30 лева

За плаж „ Иканталъка 1 “ в Каварна е избрана за победител компанията „ ВитаЯна Хенди Кенди “ ЕООД. Годишният наем е 30 300 лева без Данък добавена стойност. Предложената максимална цена за шезлонг и чадър е 20 лева

Министърът на туризма разгласи, че участниците в търговете за плажовете са извънредно доста. „ Годишните цени за наем са се повишили над 7 пъти поради транспарантните процедури “, заключи Димитров.

Димитров си сложил за цел да отдава плажовете чартърен, а не на концесия. Той изясни, че разликата сред двата разновидността е продължителността на контракта. За наем той е 5 година, като по-късно се открива нова процедура. При концесията договорът е за 20 години. Според Илин Димитров по този начин ще има по-строг надзор върху осъществяваната активност.

Той посочи, че приоритет за министерството при сключването на контракти са чистотата и поддръжката на зоните за свободно плажуващи.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР