Очаквате скъпи гости за светлите празници и искате да ги

...
Очаквате скъпи гости за светлите празници и искате да ги
Коментари Харесай

Какво всички пропускат да сложат на коледната трапеза и как да я подредим за пример?

Очаквате скъпи посетители за светлите празници и желаете да ги очаровате с вкусни ястия, комфортен дом, превъзходна декорация и маса, подредена по всички правила? Малко домакини знаят етикета за нареждане на трапезата и поднасянето на виновността.

Ако гостите ви са в действителност специфични, не се тормозете, а продължавайте да четете. С няколко лесни стъпки ще овладеете изкуството на подреждането на масата до съвършенство.
За шанс и благополучие – ето по какъв начин да украсите дома си за Коледа
Натъпи моментът да стартираме с подготовката за едни от най-светлите празници. Вълнението при украсяването на елхата да вземем за пример постоянно е го...

1.       Избор на цветове

Червеното е цветът на Коледа и то би трябвало да участва в украсата, текстила в помещението, в съдовете и салфетките на масата. В идеалния вид е съчетано със златно. Не прекалявайте с блясъка и редувайте матови с блестящи нюанси на тези два цвята. Златните тонове могат да бъдат матирани и елегантни и да внасят жанр, възприятие за сдържаност и естетика в атмосферата. За да блеснете пред гостите, може да сервирате не върху общоприетите подложки за чинии, а върху същински обработени пънчета от дърво. Те се съчетават идеално и с дребни чашки, обгърнати с клонки от елха, в които сте сложили свещите за празничната маса. Мезетата също могат да бъдат поднесени в дървени чинии или пана.

Може да сервирате и върху подложки, особено направени за гостите, върху които е изписано или избродирано името им. Този благ жест ще ви завоюва доста аплодисменти.

2.       Дарове за спомен

Малките подаръчета, поднесени на трапезата преди храна, ще покачат настроението на гостите. Кутийките за тях би трябвало да са елегантни и ръчно направени, а наличието им може да е всичко – от арт картичка през сребърно ангелче до сладко прелъщение – бисквити, бонбони, шоколад на коледна тема.
10 ХИТРИНКИ да спестите пари за Коледа и да сте удовлетворени от покупките
Декември е изпълнен с празници и харчовете през този месец са много солидни. На пазара всяка година излизат все по-нови прелестни подар...

3.       Капаните на украсата

Внимавайте с едрата декорация върху масата. Ако има такава, тя не следва да е в средата на трапезата, защото пречи на гостите да поддържат връзка свободно и да се виждат един-друг. Позиционирайте я в ъглите на масата, задоволително надалеч от гостите, с цел да не се тормозят, че ще я съборят, хранейки се.

4.       Как се подреждат чиниите и приборите?

Чиниите, в които ще сервирате, би трябвало да са една върху друга пред госта. Ножът е от едната им страна, извърнат с режещата част към чинията, като до него е лъжицата, а вилицата би трябвало да подредите от другата страна. Чинията за салатата поставете  над вилицата, а чашите – над ножа и лъжицата. Не предлагай на гостите повече от 2-3 типа от едни и същи принадлежности – повече от 2-3 размери вилици, с цел да не ги объркате. Ако усещате, че не познават етикета и кой уред за кое ядене е, помогнете им безмълвно, като започнете да се храните. Така те ще имат опция да видят образно кои са верните принадлежности за съответното ядене.

5.       Негово величество десертът
Чудни хрумвания по какъв начин да зарадвате детето за Коледа
Коледа идва и както постоянно по-предвидливите стартират да пазарят рано, изключително родителите! Вярвате или не, нямате потребност от мигащи св...

Не пропускайте да осигурите принадлежности за десерта на масата – дребни вилички или лъжички съгласно избора ви на сладко прелъщение, с което да завършите вечерята. Мястото на дребната виличка е в ляво – сред огромната вилица и чинията.

          Какво пропускате да сложите на трапезата?

Отворете вратите за вярата в дома си. Забравяме, че Коледа е християнски празник и пропущаме да сложим икона на масата или най-малко декорация, намекваща за вярата и рождението Христово, тъй като то е смисълът и основата на празника. Не я пропускайте.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР