Очакват се повишения на рeчните нива, съобщават от Министерството на

...
Очакват се повишения на рeчните нива, съобщават от Министерството на
Коментари Харесай

Очакват се повишения на рeчните нива, предупреждават от МОСВ

Очакват се покачвания на рeчните равнища, оповестяват от Министерството на околната среда и водите.

Вследствие на превалявания през днешния ден и на следващия ден речните равнища в по-голяма част от Дунавския басейн ще се покачват. По-значителни ще са покачванията във водосборите на реките западно от р. Искър и в планинските елементи от водосборите на реките Искър, Вит, Осъм и Янтра.
Докога ще продължат пороите и рисковото време? Във Видин през днешния ден бяха регистрирани 64 л/кв. м
На 23 и 24 май в резултатна оттичане покачвания ще има в долните течения на главните реки. Вследствие на интензивни превалявания има възможност от пораждане на поройни наводнения във водосборите на реките Огоста (р. Дългоделска Огоста), Искър (р. Перловска и р. Слатинска), Янтра (р. Росица, р. Лопушница, р. Козлята и по главната река).

В Източнобеломорския басейн също ще има покачвания на водните равнища, като по-значителни ще са те в следобедните и вечерните часове в горното и междинното течение на р. Марица и планинските й притоци, както и в горното течение на р. Арда.
Сериозни материални вреди в Северозападна България след бурята Улиците в Лом и Козлодуй замязяха на лунен пейзаж
На 22, 23 и 24 май вследствие на оттичане покачвания на речните равнища ще има в долните течения на главните реки. Вследствие на интензивни превалявания има възможност от пораждане на поройни наводнения във водосбора на р. Марица.

В резултат на превалявания ще има покачвания на речните равнища и в Западнобеломорския басейн, по-значителни в рилските и пиринските притоци на р. Струма и долното течение на главната река, водосбора на р. Места и водосбора на р. Доспат.

На 22, 23 и 24 май покачвания вследствие на оттичане ще има в долните течения на главните реки. Вследствие на интензивни превалявания има възможност от пораждане на поройни наводнения във водосбора на р. Струма (долните елементи от водосбора на главната река и във водосборите на притоците й р. Джерман, р. Стара, р. Сушицка, р. Цапаревска, р. Лебница, р. Мелнишка, р. Струмешница, р. Петричка, р. Пиринска Бистрица, р. Петровска) и р. Места (р. Демяница, р. Бабешка, р. Златарица, р. Корнишка, р. Неврокопска и по главната река).
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР