Очакват се и валежиПрез нощта облачността ще се вплътнява и

...
Очакват се и валежиПрез нощта облачността ще се вплътнява и
Коментари Харесай

Настъпва трайно застудяване

Очакват се и превалявания

През нощта облачността ще се вплътнява и до сутринта тук-там в Северозападна България ще има слаби превалявания от дъжд. Вятърът ще се ориентира от северозапад, ще е слаб, в Дунавската низина до сдържан, оповестиха от НИМХ.

Минималните температури ще са сред 3° и 8°, в София - към 4°. Утре ще е най-вече облачно. От запад на изток ще има превалявания от дъжд, като до края на деня дъжд ще завали и в крайните югоизточни региони. По-значителни количества ще има основно в централните северни региони. До вечерта вятърът ще се обърне от север-североизток, в Източна България ще е най-вече сдържан. С него ще стартира да нахлува студен въздух и оптималните температури ще са сред 11° и 16°, в София - към 10°.

Над Черноморието облачността ще е забележителна. След обяд в северните региони ще завали дъжд, който до края на деня ще обхване и Южното Черноморие. Ще духа слаб до сдържан вятър от запад-северозапад, който последователно ще се ориентира от север-североизток и ще се усили. Максималните температури ще са 14°-16°. Температурата на морската вода ще е 16°-17°. Вълнението на морето ще бъде към 2 бала.

Над планините времето ще е облачно и дъждовно, над 1200 метра дъждът ще минава в сняг. Ще духа сдържан вятър от север-североизток. Дневните температури ще се намалят и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 6°, на 2000 метра - към 2°.

Атмосферното налягане ще се покачва и ще е по-високо от междинното за месеца.

ВРЕМЕТО НА 12.11.2022, 13.11.2022 и 14.11.2022

В събота ще бъде най-вече облачно. На места към момента ще има и превалявания, най-вече слаби. Вятърът ще е от изток-североизток, в Източна България до сдържан. Температурите ще останат без основна смяна. В неделя ще е без превалявания, облачността ще се раздира и ще намалява; по поречието на Дунав ще бъде мъгливо. Вятърът ще отслабне и ще стихне. В началото на идната седмица вероятността за превалявания е дребна, само че в равнинната част от страната ще има забележителна ниска облачност или мъгла, от които е допустимо да преръмява. Със слаб вятър от източната четвърт дневните температури ще се намалят.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР