Очакваното решение на Столичния общински съвет, който ще заседава утре,

...
Очакваното решение на Столичния общински съвет, който ще заседава утре,
Коментари Харесай

Столична община не може да събори МОЧА, но показвала воля

Очакваното решение на Столичния общински съвет, който ще заседава на следващия ден, да бъде демонтиран и изместен Паметника на руската войска от центъра, прочут още като МОЧА, в центъра на София, няма да носи наложителен темперамент.

" Решението, което се чака на следващия ден Столичният общински съвет да одобри, ми разпорежда да желая от регионалния шеф да бъде изместен паметника или в Музея за модерно изкуство, или да се дискутира различен държавен терен. Дотогава пък би трябвало да организираме монтирането на осведомителна табела и, несъмнено, продължаваме с процедурата за унищожаване на плочите, на които има един изрично погрешен от историческа позиция ", разяснява кметът Йорданка Фандъкова, която взе присъединяване в засаждането на 17 брези в столичния квартал " Младост " като част от самодейността " Гора в квартала ".

Решението на СОС допуска с процедурата по ремонт и пренасяне да се заеме именно областният шеф на София, който обаче е представител на страната и не е задължен под никаква форма да послуша общинарите.

" Абсолютно вярно (че общината не може да задължи регионалния управител). Това е волята на града. Общинският съвет показва волята на жителите, които съставляват съответните политически сили ", отговори на въпрос на News.bg Фандъкова. " Има много процедури и спънки, като, несъмнено, е нужна и ясна воля. Воля, която сега общинският съвет показва. "
 Пълно единогласие за унищожаване на МОЧА от Комисията по просвета в СОС
Пълно единогласие за унищожаване на МОЧА от Комисията по просвета в СОС

Столичен общински съвет реши да отстрани Паметника на руската войска в София (МОЧА)
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР