Очакваното решение на Руската федерация да забрани риболова в Баренцово

...
Очакваното решение на Руската федерация да забрани риболова в Баренцово
Коментари Харесай

Daily Mail: Путин ще лиши британците от любимото им ястие

Очакваното решение на Руската федерация да забрани риболова в Баренцово море от английски кораби може да лиши британците от обичаното им национално ядене fish and chips (риба и пържени картофи, бел. ред.), пише Daily Mail.

Както отбелязва изданието, " едно от обичаните ястия на британците е под опасност заради проектите на Кремъл да денонсира съглашение, позволяващо на английските кораби да ловят риба в съветските арктически води ".

На английски кораби беше позволено да ловят риба по крайбрежието на съветския полуостров Кола в Баренцово море и на изток от нос Канин Нос в продължение на съвсем 70 години - даже в разгара на Студената война.

Около 40 % от треската и пикшата, продавани като риба и чипс в цялата страна, обичайно се добиват от тези води.

Според Daily Mail английските риболовци ловят " големи количества " пикша и тресчица от териториалните води на Руската федерация, които се употребяват в националното ядене.

Огромно количество тресчица и пикша, продавани в магазините за риба и чипс в цялата страна, обичайно се добиват от тези води - съгласно данни на UK Fisheries единствено предходната година в Баренцово море са били изловени големи 566 784 тона тресчица.

В публикацията се показва, че

решението на Русия е отговор на въвеждането на антируските наказания от Обединеното кралство.

Изразява се угриженост, че Руската федерация може да употребява военни кораби, с цел да изгони английските риболовни траулери от своите териториални води.

" Владимир Путин разгласи рибна война на Англия ",

се споделя в обявата.

Както беше обявено по-рано от съветското държавно управление, изпълнителният орган на властта ще разиска въпроса за денонсирането на съглашението с Обединеното кралство за правото да се занимават с лов на риба в Баренцово море. В същото време в прессъобщението се отбелязва, че съглашението може да бъде анулирано заради решението на Лондон от 15 март 2022 година да приключи режима на най-облагодетелствана нация в двустранната търговия с Руската федерация.
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР