Очаквано служебното правителство разкри, че над 90% от поръчките в

...
Очаквано служебното правителство разкри, че над 90% от поръчките в
Коментари Харесай

Схемата ТЕРЕМ в МО остава готова за действие

Очаквано служебното държавно управление разкри, че над 90% от поръчките в защитата се вършат на мрачно и без състезания и също толкоз предстоящо предходната власт изясни, че всичко е законно.

В законите има всевъзможни малки врати, които дават опция стотици милиони левове да се харчат безотговорно и със противоречива успеваемост. Стигна се до парадоксалната обстановка данъкоплатците да схващат, че са закупили особено съоръжение не от министерството, а от фирмата-продавач, която афишира договорката.

Така ще се изразходват към 300 млн. лв. за ремонта и модернизирането на авиобазите, главно " Граф Игнатиево ", с цел да могат да одобряват новите изтребители F-16, които България закупи за над 2 милиарда лв., платени предплатено.

Служебният боен министър Георги Панайотов заяви за нередности и неясноти към избора на компаниите, само че продължава все по този начин да е скрито кой и против какви пари получава поръчки за военните летища.

Засега няма гаранции, че този метод на работа няма да продължи и в бъдеще, защото прекратяването му минава през законови промени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР