Очаквано, след като снощи най-голямата партия в управляващата коалиция ГЕРБ

...
Очаквано, след като снощи най-голямата партия в управляващата коалиция ГЕРБ
Коментари Харесай

Парламентът реши да разследва хакерската атака срещу НАП

Очаквано, откакто нощес най-голямата партия в ръководещата коалиция ГЕРБ разгласи, че желае да бъде основана Временна анкетна комисия поради хакерския пробив в Национална агенция за приходите, през днешния ден (25 юли) Народното събрание утвърди предлагането единомислещо - 171 гласа " за " от 171 дали своят вот.
Според решението, комисията ще работи 3 месеца и ще изследва всички обстоятелства и условия към случая. Председател на комисията ще е някогашният правосъден министър Красимир Ципов, който се върна като народен представител преди седмица в Народното събрание. Зам.-председател ще е аленият народен представител и някогашен министър на икономическото развиване в държавното управление на Жан Виденов Румен Гечев, а членове ще са Маноил Манев и Александър Иванов от ГЕРБ, Явор Божанков и Иван Иванов от Българска социалистическа партия, Емил Димитров, Валентин Касабов, Маргарита Николова от " Обединени патриоти ", Ахмед Ахмедов, Сергей Кючуков, Халил Летифов от Движение за права и свободи и Кръстина Таскова, Дора Христова и Боряна Георгиева от " Воля ".
Припомняме, че оценката на Национална агенция за приходите за вредите от пробива за елементарните жители е, че 189 би трябвало да си сменят персоналните карти. Според експерта по киберсигурност Ясен Танев обаче още 47 000 българи са съществено застрашени - не колкото тези 189, само че с висок риск. Танев не счита и, че решението на Национална агенция за приходите да уведомява по телефона най-засегнатите е изключително удачно.
Мерждувременно, нощес стана ясно, че представителят и търговски шеф на TAD Group Георги Янков е упрекнат в кибертероризъм. Тепърва ще се търси и пояснение от притежателя Иван Тодоров, който по публична информация е в Канада. Очаква се прокуратурата да разгласи Иван Тодоров за интернационално търсене като издаде както Европейска заповед за арест, по този начин и алена бюлетина на Интерпол.
Още при задържането на Янков, юристът на Кристиян Бойков, който пръв беше задържан с обвиняване, че е физическият причинител на хакерската офанзива, изрази увереност, че ГДБОП и прокуратурата " топят " клиентите му.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР