Очаквано, президентът на Русия Владимир Путин внесе в Държавната дума

...
Очаквано, президентът на Русия Владимир Путин внесе в Държавната дума
Коментари Харесай

Путин отново предложи Медведев за премиер

Очаквано, президентът на Русия Владимир Путин внесе в Държавната дума кандидатурата на Дмитрий Медведев за премиерския пост, излиза наяве от официално съобщение на уеб страницата на Кремъл.

Преди това, според Конституцията на Руската федерация, държавното управление в цялостен състав връчи оставката си на президента Путин, откакто той встъпи в служба за нов мандат. Премиерът и министрите минават в статут на " краткотрайно изпълняващи длъжността " до съставянето на нов кабинет, уточни БТА.

Държавната дума възнамерява на следващия ден, 8 май, да прегледа кандидатурата на Медведев  за поста ръководител на държавното управление на РФ, заяви заместник-председателят на долната камара на Народното събрание от фракцията на Либералдемократите Игор Лебедев. Още през днешния ден сегашният/бъдещ премиер ще се срещне за съвещания с парламентарните групи. " Депутатите имат въпроси и оферти, които биха желали да обсъдят с него. След това ще приемем съответното решение ", съобщи зам.-председателят на Думата и водач на фракцията на " Единна Русия " Сергей Неверов.

52-годишният Медведев оглавяваше съветското държавно управление през последните 6 години. Преди това е бил и президент на Русия. В качеството си на министър-председател Медведев би трябвало да предложи на президента конструкция и състав на новото държавно управление, вицепремиери и министри.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР