Очаквано, падна рекордът за най-висока заболяемост от COVID в България

...
Очаквано, падна рекордът за най-висока заболяемост от COVID в България
Коментари Харесай

Черният COVID рекорд падна, в София е чудо ГРАФИКИ

Очаквано, падна върхът за най-висока заболяемост от Коронавирус в България от началото на пандемията. Това демонстрира обичайният седмичен разбор.

В момента в България са регистрирани 717 болни на 100 000 население. Предишният връх беше от 671, подложен на 23 ноември предходната година.



Кривата продължава да пораства нагоре, би трябвало да се пречупи след към седмица, само че да забележим.

Най-голямата по население област - София-град плюс дребната Силистра, съумяха да счупят " свръхзвуковата " преграда от 1000 болни на 100 000 население. През есента столицата, Кюстендил и Габрово имаха сходни индикатори.

Сега най-черно след София и Силистра продължава да е в Бургас (986), а с по над 800 болни са Варна, Враца, Перник, София-област.

На този декор Пловдив и районът държат фронта, само че не трябва да се успокояват. В Пловдив заболелите са 538 против 451 предходната седмица. Видимо повишаване, само че и несъмнено закъснение на темпото.



Има задържане и в смъртността на национално равнище с 20,2 умряли на 100 000 население. Данните за последната седмица несъмнено се движат в плато. Припомняме, черният връх тук е от 26,6 смъртни случая, подложен на 7 декември.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР