Очаквано, логично и необходимо е Президентът на Република България да

...
Очаквано, логично и необходимо е Президентът на Република България да
Коментари Харесай

Румен Радев да оправдае левите гласове с вето, зове Красимир Янков

Очаквано, разумно и належащо е Президентът на Република България да употребява конституционното си право и да наложи несъгласие на Законопроекта за изменение и допълнение на Кодекса на труда. Това изиска на брифинг самостоятелният народен представител Красимир Янков.

По този метод той ще оправдае и упованията на левите гласоподаватели, които дадоха поддръжката си за неговия избор, с цел да бъде същински институционален регулатор в интерес на една обществена политика за отбрана на хората на наемния труд, посочи депутатът. Според него смяната на статуса на работещите небогати не би трябвало да бъде за сметка на здравето и пълноценната им отмора , а вследствие на нова цена на труда с нарастване на приходите, с по-добро нормиране на почасовото заплащане. За следващ път изрично заявяваме, че сме срещу и дългия интервал на сумирано пресмятане на работното време в нарушаване на европейското законодателство, акцентира Красимир Янков.
 КТ
КТ " Подкрепа " упорства служащите да не бъдат превръщани в " живи бомби " с ексклузивен труд

Протест против измененията в Кодекса на труда

Очакваме готовност на всички народни представители, които не са част от болшинството, вносители на измененията, и които пазят трудовите права на българските служащи и чиновници, да вземат участие интензивно в дебата, прикани Красимир Янков.

Дори и да бъдат признати измененията в Кодекса на труда в настоящия им тип, с гласовете на болшинството в Народното събрание п равата на трудещите ще бъдат най-важната част от политическата ни активност със блян в идващия парламент това да бъде един от първите закони, който ще претърпи смяна, уверен е Янков.
 Протест пред Народно събрание против увеличението на изключителния труд
Протест пред Народно събрание против увеличението на изключителния труд

От профсъюз " Защита " считат, че това е безспорна експлоатация
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР