Очаквано, депутатите не намалиха заплатите си при гласуването на новия

...
Очаквано, депутатите не намалиха заплатите си при гласуването на новия
Коментари Харесай

Нито лев по-малко! Очаквано, депутатите не намалиха заплатите си

Очаквано, депутатите не понижиха заплатите си при гласуването на новия устав за работа на Народното събрание. Възнаграждението на народните представители ще е минимум към 4.5 хиляди лева (три средномесечни заплати на заетите в публичния сектор), като към него се начисляват спомагателни суми, в случай че депутатът е ръководител на комисия или взе участие в нея.

Предложението за понижаване на заплатите бе на Мая Манолова и още двама депутати от групата на " Изправи се.БГ! Ние идваме! ", само че бе подкрепено единствено от общо осем народни представители. С други думи, в това число половината парламентарна група на Манолова не е подкрепила концепцията за понижаване на заплатите с две трети.

Председателят на Народното събрание Ива Митева ( " ИТН " ) дефинира предлагането на Мая Манолова като популизъм и изясни, че смяната възнагражденията е доста по-голяма тематика, тъй като от заплатите на народните представители зависят сумите, които получават министри, както и членове на регулаторни органи.

Депутатите имат и други преимущества, например покриват им се разноските за превоз, обезпечават се жилища от мандатния фонд на Народното събрание на тези, които нямат такова, имат право на дневни и квартирни, когато пътуват до изборните си региони.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР