Очаквано беше цар Самуил да бъде приет за български владетел.

...
Очаквано беше цар Самуил да бъде приет за български владетел.
Коментари Харесай

Историк: Управляващите в РСМ ще намерят начин, за да се осъществи промяната в Конституцията

Очаквано беше цар Самуил да бъде признат за български държател. Фактите мъчно се одобряват в Скопие, само че това са те. Управляващите в РСМ ще намерят поддръжка в опозицията, с цел да се реализира смяната в Конституцията, защото без нея няма да има начало на договарянията за еврочленство. Това съобщи историкът доцент Спас Ташев от Българска академия на науките пред Нова нюз.

По думите му няма да има опозиция от страна държавното управление след постигнатия консенсус в историческата комисия. " До 1 година би трябвало да се изчистят различията по отношение на Средновековието. А до образователната 2024/25 година би трябвало да настъпят промени в учебниците за същия интервал. Имаме закрепени периоди, в Скопие настояват за вътрешнополитическа приложимост, че са целесъобразни, само че не е по този начин ", изясни той.

Според него в случай че е имало единна съгласуваност и координация с френското председателство, сме щели да получим по-рано тяхното предложение. " Разнопосочността и непоследователността изигра своята роля. Ще има интензифициране на контактите в историческата комисия отсега нататък ", счита доцент Ташев.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР