Очакванията за второто дете и нагласите към втората бременност са

...
Очакванията за второто дете и нагласите към втората бременност са
Коментари Харесай

10 неща от втората бременност, които не сте правили през първата

Очакванията за второто дете и настройките към втората бременност са доста разнообразни от тези, които множеството майки имат първия път.

И аргументите са освен в познаването на процеса, а и заради най-различни нови и остарели условия.

Защо втората бременност е друга

Присъствието на първото дете е едно от нещата, които се отразяват на бременността този път.

То освен пречи на бъдещата майка да се концентрира само и извънредно върху бременността, само че тя има задачата да се оправи и с неговите страхове по отношение на идното общуване с братчето или сестричето.

Първата бременност за дамата е магически миг, мощно повлиян от радостното очакване, само че и носещ известна отмалялост и неустановеност.

Това се дължи на обстоятелството, че тя е изправена пред напълно нови страсти и положения, с които до този миг не се е сблъсквала. Налага се в хода на бременността да осъзнае личното си тяло, да проучва новите си прекарвания, да ги показа с колегата си, да се концентрира върху себе.

Особена аура заобикаля майките, които за първи път се потапят в магията на бременността. Това е като едно дълго пътешестване, което ще ги накара да извършват нова роля, друга от всички познати им до момента.

Макар любовта и волята да се грижи за дребното създание да са същите като първия път, в този момент е изменен методът, по който майката гледа на себе си и трансформациите на бебето.

Ето и десетте най-чести разлики, които отличават втората от първата бременност.

Вдига тежести без да се замисли

По време на първата бременност бременната жена се тормози да носи даже личната си чанта, тъй като тя тежи и това може да ѝ навреди.

Сега освен я носи, само че в другата ръка държи и първото си дете, което несъмнено тежи повече от една чанта.

Никой обаче не е в положение да я спре да прегърне детето си, когато то заплаче, има потребност да бъде пренесено или просто по табиет.

Единствено по-специални условия, изискващи съществено бранене, могат да спрат това предпочитание.

Снимка: Shutterstock

Рутина по време на прегледите при лекаря

През първата бременност те са будили доста паники: дали бебето ще дава отговор на упованията, дали лекарят няма да забележи някакво отклоняване, какво значат странните чувства в корема…

Вероятно майката е прекарвала доста часове и в четене на най-различна информация, която да ѝ помогне да добие по-ясна визия за положението си, изключвайки или притеснявайки се за всевъзможни отклонения.

Сега кой има време да се занимава с сходни неща. Прегледите при лекаря се трансформират в рутина, нужна за вярното протичане на бременността.

Диета

Първата бременност е била едно прелестно опрощение да се похапват най-различни изкушения при всеки комфортен мотив.

Вторият път майката се храни надалеч по-разумно, защото към този момент знае какъв брой мъчно е връщането на формата след раждането.

Дом

Синдромът на гнезденето е доста присъщ за дамите, които са за първи път бременни.

Става дума за това усърдно обмисляне, търсене и пазаруване на всичко належащо в последните месеци преди раждането на детето, подреждането на неговата стая или ъгъл, подготвянето за срещата с бебето.

С втората бременност единственото, което е належащо да се направи, е да се откри място на бебешкото креватче в детската стая или спалнята. Защото всичко друго към този момент го има.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР