Очакванията за продължителна война бяха доста мъгливи, мислехме, че с

...
Очакванията за продължителна война бяха доста мъгливи, мислехме, че с
Коментари Харесай

Дипломатът Димитър Гърдев, ИТН: Няма промяна в българската позиция за Северна Македония

" Очакванията за продължителна война бяха много мъгливи, мислехме, че с напъните на интернационалната общественост този спор ще бъде най-малко замразен и по тази причина бяха настанени (бежанците) в тези бази ". Това сподели в " Още от деня " Димитър Гърдев, ръководител на Комисията по външна политика в 46-то Народното събрание, Политическа партия на Има Такъв Народ.

Обстановката е изменена, навлизаме в летния туристически сезон, преместването на бежанците среща недоумение. Според Гърдев това е екстраординарна обстановка и изисква дейности съгласно ситуацията.

Войната се води към този момент 100 дни, задачите на войната се трансформираха бързо и в отрицателна тенденция, означи специалистът.

По думите му упованията на президента Путин за " блиц криг " първоначално са претърпели крах и по тази причина се е наложило свиване на фронта, евакуиране на войскови подразделения от Киев, смяна на тактиката.

" Това са обстановки, в които се работи екстраординарно. Никой не е предполагал такива пакети наказания, те занапред се одобряват, всяка една страна наглася своята стопанска система по отношение на новите условия. Проблемите не са единствено пред България ", акцентира Димитър Гърдев.

Отбеляза, че никой не може да бъде упрекван, че не е взел авансово всички нужни ограничения. В обществото и в държавното управление по тези въпроси има консенсус.

Той разяснява и позицията ни за ветото към присъединението на Северна Македония към Европейски Съюз.

Печелившият ход е да се приказва с единна позиция. В една демократична страна са възможни полемики, до там не се е стигнало. Всичко, което чуваме, е от медиите, сподели Гърдев.

Нека да дадем успокоение и на нашите политици, и на Министерство на външните работи и да дадем толеранс на нашите сътрудници в Скопие. Промяна на българската позиция няма, безапелационен е той.

Нашата партия - " ИТН " показва поредната си позиция по този въпрос и за мен е значимо да получим поддръжка от българския народ, добави Гърдев.

Вижте целия диалог във видеото.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР