Очакванията винаги са едни и същи – да играем хубав

...
Очакванията винаги са едни и същи – да играем хубав
Коментари Харесай

Цветан Соколов: Очаквам да играем хубав волейбол, всеки един отбор от групата е конкурент за първото място

Очакванията постоянно са едни и същи – да играем прекрасен волейбол, на високо равнище и несъмнено да печелим колкото се може повече мачове. Това сподели капитанът на мъжкия народен тим по волейбол Цветан Соколов дни преди старта на европейското състезание.

Първата среща на България в еврофиналите е във вторник (29 август) против Испания от 20:30 часа. В групата са още Словения, Украйна, Хърватия и Финландия, като в идната фаза на шампионата не престават първите четири тима в класирането. Всички срещи от групата ще се играят в зала " Конгресна " на Двореца на културата и спорта във Варна.

" Всички играчи имат цел да спечелим повече мачове, за играем добре и да радваме публиката, която ще пристигна да ни гледа ", добави Соколов.

Той разяснява, че влиза във форма и се усеща добре. По думите му всяко едно от момчетата в националния тим е стимулирано да покаже за какво е тук, да пази герба и цветовете на България, тъй че мотивацията не липсва.

" Всички желаеме да покажем в действителност на какво сме способни, тъй като доста от момчетата, както знаете играят в мощни шампионати и тимове, и всеки желае да направи това и за националния тим ", изясни капитанът.

" Мисля, че всеки един тим от групата е съперник за първото място. Видяхте какво се случи на международното състезание. Изиграхме много едва състезание, никой не очакваше от Мексико да ни победи, само че най-после какво се случи – те ни биха ", разяснява Соколов.

Според Цветан Соколов волейболът се е трансформирал доста през последните 5-6, даже 10 години.

" Няма слаби тимове, всеки един отбор играе сносно механически и тактически, и бих очаквал против всеки един от отборите, против които се изправяме, да играем на 100 % и да се раздадем, тъй като от всеки може да паднеш, само че и всеки можеш да биеш ", сподели той.

Националът разяснява още, че е доста хубаво, че има млади момчета, които се включват в тима, тъй като това демонстрира, че България има много добра детско-юношеска школа и сносно се работи с децата и подрастващите.

В умозаключение той сподели, че няма да сменя клуба си и остава в Динамо Москва.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР