Очакванията са за по-евтини цени през март, защото тогава ще

...
Очакванията са за по-евтини цени през март, защото тогава ще
Коментари Харесай

Бизнесът с призив: Фирмите авансово да свалят цените


Очакванията са за по-евтини цени през март, тъй като тогава ще се продава стоката от януари

Потвърдихме като приоритет за работодателските организации влизането на страната ни в Еврозоната на 1 януари идната година, тъй като не просто имаме вяра, а знаем, че това ще усъвършенства бизнес климата, икономическия растеж, а оттова и стандарта за живот на хората. За задачата сплотяваме напъните си в битката против инфлацията. Това съобщи на брифинг в Министерския съвет Васил Велев, ръководителят на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Той взе участие в среща при служебния министър председател, дружно с работодателските организации. 

След диалога Велев съобщи, че положителни резултати е дала програмата за компенсиране на високите цени на електрическата енергия за бизнеса и предвижда, че това ще докара до „ натурален спад на цените “ на стоките.

„ Те ще паднат, когато създадените артикули през януари стигнат до магазина “, разяснява Васил Велев.

Той акцентира, че по време на срещата е заявена поддръжка за „ осветление ” на недобрите търговски практики.

Очакванията са за по-евтини цени през март, тъй като тогава ще се продава стоката от януари. 

„ Нашият апел за сметка на облагите е ускорение на този развой, с цел да може да получим резултата на време и да не забавим влизането на страната ни в еврозоната ”. 

Очакванията за по-ниски мартенски цени Велев обоснова и с по-ниската от 1 януари цена на тока за промишлеността, тя от 250 бе свалена на 200 лева за мегаватчас.

Във връзка с цените на някои артикули Цветан Симеонов от БТПП счита, че регулаторните органи би трябвало да бъдат по-активни.

„ Комисията за отбрана на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията малко повече да проявят интензивност, тъй като в обществото се постанова възприятието, че се касае за картелни практики при някои артикули. Да си свършат работата и да ревизират дали това е по този начин “, прикани той.

„ Корупционните практики в България са лимитирали своето наличие, това е потребно за другата огромна цел – влизането ни в Шенген “, сподели още Цветан Симеонов.

В срещата участваха представители на управленията на БСК, ССИ, АИКБ, КРИБ, както и членове на служебното държавно управление.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР