Очакванията са още на първи юни, за Деня на детето,

...
Очакванията са още на първи юни, за Деня на детето,
Коментари Харесай

30 лева за килограм череши

Очакванията са още на първи юни, за Деня на детето, по пазарите в Сливен и Кюстендил също да се появят череши, които като се изключи че ще са по-хубави, ще са и по-евтини.

По 28-30 лева се продават по пазарите и магазините първите череши в София, оповестява „ Монитор “. За да не се стряскат купувачите, търговците пишат нерядко на етикета цената единствено за 100 грама от вкусния пролетен плод.

28 лева са били черешите през вчерашния ден на пазара в столичния квартал „ Красно село “. На други места тя е по-висока с левче-два. Във втория ни максимален морски град – Бургас, плодът също се предлага за 30 лева на кг, като вносът е от Гърция, прецизира Българска национална телевизия.

Макар сега цената да е доста по-ниска, то тя отново се вижда висока на потребителите. " Цената на черешите, че са 30 лева за кг се дължи на това, че са импорт от Гърция по-точно от остров Крит, и просто постоянно, когато излиза някакъв артикул за първи път, се получава нещо като нечиста сделка - който го създаде първи, той дефинира цената. Може да кажа и 60 лева за кг, може да кажа и 100 лева ", изяснява търговецът Иван Атанасов, който е измежду дребното, заредили череши на пазара „ Младост “ в Бургас, пред кореспондент на държавната телевизия.

 

На жителите на крайморския град разумно цената се вижда висока, макар че сезонът на черешите към момента не е пристигнал. Затова и търговците, които продават от скъпите череши, не имат вяра, че множеството хора биха си купили на тази цена. " Аз знам, че няма да ги продам тези череши. Най-вероятно ще ги изям или ще ги подаря на някого. Просто желая да покажа на хората, че в този магазин има череши ", споделя още Иван, представен от Българска национална телевизия.

 Проверка на „ Монитор “ демонстрира, че предлагането на череши в София към момента е лимитирано. В някои от огромните търговски вериги те липсваха на щандовете им. В брошурите в интернет за предходната, а при някои и за тази седмица, липсват предложения за череши. На столичния пазар „ Димитър Петков “ също не могат да бъдат открити. Едно от разумните пояснения за това е, че сезонът им стартира идващия месец или най-рано след към две седмици. Причината е по-студената пролет, довела до закъснението на узряването на черешите.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР