Очакванията са докладът да бъде одобрен след като повечето от

...
Очакванията са докладът да бъде одобрен след като повечето от
Коментари Харесай

Ирония на съдбата: Британският парламент гласува за ”Партигейт”, докато Джонсън празнува 59-и рожден ден

Очакванията са отчетът да бъде утвърден откакто множеството от депутатите на Консервативната партия считат да се въздържат от гласоподаване.

 

Вестник „ Таймс “ написа, че разполага с информация, че министър председателят Риши Сунак най-вероятно ще пропусне гласуването, като уточни за опрощение идната му среща с премиера на Швеция Улф Кристершон. Някои правилни съдружници на Джонсън настояват, че Сунак очевидно си дава сметка, че това, което се случи с някогашния министър председател слага в уязвима позиция всички бъдещи министри.

 

Министърът за равнене на стандартите Майкъл Гоув пък непосредствено съобщи, че не е склонен с 90-дневното премахване от Народното събрание на Джонсън, в случай че той не си бе подал оставка, и че ще се въздържи при днешното гласоподаване. Повечето от останалите министри също се чака да се въздържат. Ако цялата съпротива поддържа отчета, което се чака и в случай, че има много въздържали се консерватори и задоволително депутати измежду тях, които биха подкрепили отчета, той очевидно ще бъде утвърден.

 

„ Таймс “ обаче помества забавно свое ново изследване, че макар всички разтърсвания, споходили Борис Джонсън, той продължава да е по-популярен от Риши Сунак измежду гласоподавателите на консерваторите. Макар и да остава мощно неизвестен измежду гласоподавателите като цяло, тъй като 61% са споделили, че е неприятен министър председател, Джонсън продължава да се радва на 47% от гласовете на консервативния електорат против 34% за Сунак.

 

Проучването демонстрира също, че лейбъристите изпреварват консерваторите с 19 пункта, което е доста добра вест за тях, само че пък се регистрира, че техният водач Киър Стармър не е доста желана алтернатива за идващ министър председател. По подигравка на ориста гласуването през днешния ден в Камарата на общините съответствува с 59-ия рожден ден на Борис Джонсън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР