Очакванията на адекватните хора не се разминават с реалността на

...
Очакванията на адекватните хора не се разминават с реалността на
Коментари Харесай

Марая Цветкова, Конрад Аденауер: И в банановите републики не гласуват с различна технология на първи и на втори тур

Очакванията на съответните хора не се разминават с действителността на тези избори, само че на тези, които се самозаблуждават се разминават внезапно. Това сподели в аудиокаста на " Фокус " " Това е България " Марая Цветкова, част от екипа на фондация " Конрад Аденауер ". " В последна сметка партиите би трябвало да имат ясна преценка за това до къде им стигат силите и по какъв начин те да подобрят резултатите си, а не да дават едни празни поръчки, които в последна сметка не се извършват. Визирам най-много тези обещания, че моделът ГЕРБ на локално ниво ще бъде изтърбушен, няма да го има и ще бъде спрян. Това не се случи още веднъж и в последна сметка, от позиция на самата партия ГЕРБ те удържаха този напън макар, че изгубиха няколко регионални града ", сподели Цветкова.

" За мен е извънредно необичайно, може би сме единствената страна, която гласоподава с друга технология на първи и на втори тур. Това, може би и в банановите републики го няма. Тези избори не минаха под руслото на една почтена конкуренция, а бяха атакувани от всевъзможни партии, институции и даже от жителите, които в последна сметка в голямата си част не гласоподаваха. Тези избори, без значение от партийните резултати, са една доста огромна алена точка за демокрацията в България. Защото до неотдавна можехме да кажем, че нещо фасадно има, че има някаква първи проблясък, че можем да залъжем страните, които наблюдават изборите в България. В момента това някак си ми се коства неуместно да го твърдим, заради простата причина, че ние чисто организационно не се оправяме с тези неща ", добави Марая Цветкова.

Според нея, имаме една много оспорвана ЦИК. Предстои да забележим дали въобще някоя от партиите ще посмее да желае анулиране на изборите. Лично тя счита, че няма да се стигне до това.

" Но по този начин или другояче, още веднъж имаше тези съпътстващи проблеми, които постоянно имаме, само че към този момент на N-та степен, и това не ми харесва, като един младеж в България ", дказа още политолотът Цветкова.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР