Очакванията, че разправии за министерски постове ще помрачат нововъзникналото разбирателство

...
Очакванията, че разправии за министерски постове ще помрачат нововъзникналото разбирателство
Коментари Харесай

Борисов ще има само Габриел в правителството на Денков, другите ще са от Промяната

Очакванията, че разправии за министерски постове ще помрачат нововъзникналото съгласие сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната " за ротационно държавно управление, съвсем несъмнено ще останат излъгани.

Според източници от Брюксел и София моделът на държавно управление към този момент е обяснен. Единственият човек, на който ГЕРБ ще разчита в кабинета, ще е Мария Габриел. Всички останали министри ще бъдат от " Продължаваме промяната ", само че не и от Демократична България, май.

Този миролюбив модел бил координиран сред Брюксел и София в две направления. Първата е Кирил Петков и Асен Василев да одобряват Габриел като втори човек след премиера Николай Денков в кабинета. Тя ще е министър на външните работи и вицепремиер до момента в който акад. Денков заема поста на министър-председател в първите девет месеца. А Бойко Борисов от своя страна се е съгласил да поеме без възражения министрите на „ Промяната “.

До нощес бе ясно, че " Демократична България " няма да дадат свои хора за министри, само че няма да са и срещу състава на възможния кабинет на учения.

Румен Радев обмисля да връчи втория мандат в ръцете на Денков до петък, което значи, че на значимата дата 2 юни той ще се върне в президентството с план на държавно управление.

Единствените елементи, които явно ще се прецизират през тази седмица, ще са не сред ГЕРБ и Политическа партия, а сред Политическа партия и Демократична България – специалисти или политици ще са министрите на Денков. И дали единствено Денков и Габриел ще са блестящо оцветените в тази компания, която ще ръководи България до края на февруари.

До късно нощес се носеха не доста трагични клюки, че недоволни от обстановката има и в Политическа партия, и в ГЕРБ, а и измежду кметовете на Бойко Борисов. Тъй като държавното управление на Денков/Габриел ще ръководи по време на локалните избори в края на октомври, когато Кирил Петков и Бойко Борисов ще са съперници, а не сътрудници. И кандидатурите им за огромни и дребни градове ще са главните съперници.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР