Очакваните от България хеликоптери за спешна медицинска помощ ще бъдат

...
Очакваните от България хеликоптери за спешна медицинска помощ ще бъдат
Коментари Харесай

Правителството спря закриването на България Хели Мед Сървисиз


Очакваните от България хеликоптери за незабавна здравна помощ ще бъдат експлоатирани от сдружението " България Хели Мед Сървисиз ". Правителството спря подхванатата от служебния кабинет процедура по закриване на въпросното сдружение. 

Транспортният министър Георги Гвоздейков уточни, че за асимилиране на европейските средства за системата ХЕМС би трябвало да се изпълнят европейските наставления. Друго изискване е сдружението, което ще извършва функционалностите на авиационен оператор, да има за съществена активност незабавната помощ по въздух.

" Много е значимо тук отговорността и функционалностите да бъдат делегирани съответно на някой и той да носи цялата отговорност. Всъщност е ясно, че създавайки още веднъж " България Хели Мед Сървисис " се делегират напълно правата по действието на незабавната здравна помощ по въздух ясно и изрично, което в действителност улеснява и модела на финансиране и издържане на цялата система в България ", изясни Гвоздейков.

Преди да бъде назначен за транспортен министър в постоянния кабинет Гвоздейков беше изпълнителен шеф на България Хели Мед Сървисиз и остро подлага на критика решението на служебното държавно управление за закрие компанията и да трансферира оперирането на ХЕМС на Националния авиационен оператор, някогашният Авиоотряд 28.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР