Очакваната продължителност на живота е приблизителна оценка на средния брой

...
Очакваната продължителност на живота е приблизителна оценка на средния брой
Коментари Харесай

Очакваната продължителност на живота в САЩ се повиши миналата година, но остава под нивото си преди пандемията

Очакваната дълготрайност на живота е приблизителна оценка на междинния брой години, които едно бебе, родено през дадена година, може да чака да живее, като се одобри, че смъртността е че времето остава непрекъснато. Статистиката за моментна фотография се смята за една от най-важните ограничения за здравето на популацията на Съединени американски щати. Изчисленията за 2022 година, оповестени в сряда, са условни и може да се трансформират малко, когато математиката бъде финализирана.

В продължение на десетилетия продължителността на живота в Съединени американски щати се е покачвала малко съвсем всяка година. Но преди към десетилетие наклонността се изглади и даже понижа няколко години - застой, дължащ се основно на смъртните случаи от свръхдоза и самоубийствата.

След това пристигна коронавирусът, който умъртви повече от 1,1 милиона души в Съединени американски щати от началото 2020 година Мярката за дългоденствие на американците се срина, спадайки от 78 години, 10 месеца през 2019 година до 77 години през 2020 година, а по-късно до 76 години, 5 месеца през 2021 година

„ Ние всъщ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР