Очакваната от дни оставка на германската министърка на отбраната Кристине

...
Очакваната от дни оставка на германската министърка на отбраната Кристине
Коментари Харесай

Германската министърка на отбраната подаде оставка


Очакваната от дни оставка на немската министърка на защитата Кристине Ламбрехт стана факт. Основните упреци към Ламбрехт бяха както за незадоволително професионални знания, по този начин и за неуместни обществени изяви.

В декларацията, която досегашната министърка на защитата Кристине Ламбрехт е връчила на канцлера Олаф Шолц с молбата да я освободи от поста ѝ е вписано следното: " Продължилото с месеци медийно фокусиране "  върху нейната персона съвсем не позволило " експертното информиране и полемика "  по.

Два образеца: първо извънредно отрицателно се посрещна пътуването ѝ заедно със сина си с хеликоптер на. А напълно неотдавна остри рецензии провокира новогодишното ѝ послание, в което тя говореше за войната в на фона на фойерверки.

Най-вече от страна на опозицията, само че също по този начин и от редиците на ръководещите в последно време бяха отправени редица апели въпросът с управлението на немската защита да бъде решен ускорено. Засега не е известно кой ще наследи Ламбрехт на поста - сред претендентите са водачът на Социалдемократическата партия Ларс Клингбайл, министърът на труда Хубертус Хайл, шефът на кабинета на канцлера Волфганг Шмид и пълномощничката по защитата Ева Хьогл.

Кристине Ламбрехт е шестият немски министър на защитата, който подава оставка в последните години - след Рудолф Шарпинг, Франц-Йозеф Юнг, Карл-Теодор цу Гутенберг, Томас де Мезиер и.

 
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР