Очаквана развръзка - за днес по инициатива на БСП в

...
Очаквана развръзка - за днес по инициатива на БСП в
Коментари Харесай

Нинова чака Борисов, Карадайъ и Янев на среща за кабинет с третия мандат

Очаквана развръзка - за през днешния ден по самодейност на Българска социалистическа партия в Народното събрание е планувана лидерска среща, на която да се обсъдят опциите за сформиране на държавно управление с третия мандат.
Поканата за среща бе отправена към водачите на всички парламентарно показани обединения. Три от тях отхвърлиха диалог в подобен формат.

" Продължаваме промяната ", " Демократична България " и " Възраждане " биха се отзовали на двустранни срещи, само че и в този случай не биха подкрепили кабинет с третия мандат.

" Ние няма да участваме във образуването на кабинет с третия мандат. Тези диспути имат единствено смисъл, в случай че можем да напреднем в сформирането на държавно управление ", сподели през вчерашния ден Кирил Петков от Политическа партия.

" Не можа този парламент да създаде консенсус, който да излъчи държавно управление. На изпроводяк в този момент, дето се вика една панихида, не виждам какво тъкмо можем да създадем. Отиваме на избори, това е действителността ", разяснява Христо Иванов от Демократична България.

" Третият мандат няма да се реализира. Това е, може би, една крайна мъка на това Народно заседание ", безапелационен бе Костадин Костадинов от " Възраждане ".
Със известие във Facebook водачът на ГЕРБ Бойко Борисов удостовери, че ще се отзове персонално на поканата от почитание и отговорност към гласоподавателите си, само че подсети, че Българска социалистическа партия не може да чака поддръжка от тях, защото имат ясно решение на Националното си заседание.

Стефан Янев ще взе участие в лидерската среща, Костадин Костадинов позволява единствено двустранни диалози
От Движение за права и свободи и " Български напредък " също заявиха, че ще отидат на срещата, само че не дадоха безапелационен отговор дали това значи, че биха застанали зад кабинет, излъчен от Българска социалистическа партия.

" Дали ще даде резултат не мога да предвиждам поради на това, че обстановката с разговора е доста, доста неприятна ", сподели Йордан Цонев от Движение за права и свободи.

" Идеята е тази да има някакъв резултат от тези диалози. В противоположен случай играем пиеска, с която подлъгвам себе си, заблуждаваме и жителите ", уточни Стефан Янев от " Български напредък ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова към този момент даде обещание, че ако не получат поддръжка на тази среща, ще върнат мандата несбъднат, без да го бавят.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР