Очакваме в най-скоро време от Министерски съвет и Агенция по

...
Очакваме в най-скоро време от Министерски съвет и Агенция по
Коментари Харесай

Вяра Емилова, БСП: Вярвам, че ще имаме успешен туристически сезон

" Очакваме в най-скоро време от Министерски съвет и Агенция по бежанците да кажат какво тъкмо ще се случи със средствата за настаняване на бежанци. Както знаете след 30-ти те би трябвало да бъдат настанени в държавни бази. До момента се плащаше по 40 лв. на хотели, в които са настанени бежанци, само че тази мярка изтича в края на месеца. Започва летния сезон и ние би трябвало да вършим разликата сред туризъм и бежанска рецесия. " Това съобщи заместник-председателят на Комисията по туризъм, секретар на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България” и на Изпълнителното бюро на левицата Вяра Емилова в ефира на Bulgaria on AIR.

Тя добави, че за бежанците настанени в държавни бази ще се заплаща по 15 лв. дневно и напълно скоро ще стане ясно дали тези суми ще могат да се получават и от хотелиерите, в случай че те решат да оставят бежанци за по-дълго време.

" Получаваме сигнали, че има бежанци, които не желаят да напущат хотелите. С тях към този момент организираме осведомителна акция по отношение на ограниченията, с цел да може това да завърши оптимално безпрепятствено ", добави заместник-председателят на Комисията по туризъм и бе безапелационна, че този развой е неминуем, тъй като ръководещите имат отговорност за подсигуряване на летния туристически сезон.

" През последните 2 години нямаше огромен поток на туристи, което се дължи главно на коронавирус рецесиите ", сподели още Емилова и дефинира като доста сполучлива мярката от 40 лв. за бежанците, защото съгласно нея по този метод туристическия отрасъл е получил глътка въздух.

От ефира на Bulgaria on AIR депутатът от левицата разгласи, че стартира разискване на Закона за туризма, в което ще вземат участие над 300 индивида от разнообразни работни групи и всеки ще може да даде своите оферти.

" Форумът " Красивото лице на туризма ", на който присъствах бе извънредно потребен за мен като Народен представител, с цел да получа противоположна връзка по отношение на дилемите, които би трябвало да си слагаме ", добави Емилова по отношение на провелото се неотдавна мероприятие, на което са били разисквани голям брой хрумвания за развиването на сектора.

В умозаключение тя сподели, че България чака голям брой туристи от прилежащи страни. " Вярвам, че ще имаме сполучлив сезон ", довърши Вяра Емилова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР