Очакваме Sofia Open 2019 да стане най-добрият турнир в света

...
Очакваме Sofia Open 2019 да стане най-добрият турнир в света
Коментари Харесай

Sofia Open 2019 може да стане най-добрият турнир в света с рейтинг 250

Очакваме Sofia Open 2019 да стане най-хубавият шампионат в света с рейтинг 250. Този шампионат се трансформира към този момент в обичаен за България и неизменима част от спортния календар. Много се гордеем, тъй като преди 4 години никой не вярваше, че ще успеем да създадем толкоз добър шампионат. Като забележим какви са звездите, няма по какъв начин да има по-добра селекция за един ATP шампионат 250. Това съобщи министър Красен Кралев пред Нова телевизия.

Зала „ Арена Армеец “, в която ще се организира шампионата от 3 до 10 февруари, е съвършена, а организацията е на международно равнище. Селекцията от международни звезди в тениса е показателна за огромната класа на надпреварата.

„ Да стартираме единствено със Стефанос Циципас. Той в профил Роджър Федерер в предния кръг на Аустралиън Оупън и в този момент е на полуфинал. Гръцкият тенисист е една от най-големите звезди сега. Чакаме извънредно доста туристи от Гърция. На ¼ финала Циципас в профил Роберто Баутиста Агут, който е под номер 24 в международната класация. Той беше първият победител в Sofia Open. Един тенисист, който се намира в прелестна форма. Агут завоюва шампионата в Доха, като победи в полуфинала международния номер 1 Джокович “, изясни Кралев.

Друг участник в Sofia Open 2018 е номер 11 Карен Хачанов, който завоюва последния Мастърс в Париж. Номер 19 е друга звезда на бъдещето – Данийл Медведев.

„ Имаме номер 20 в международната класация Николоз Басилашвили, имаме и Фернандо Вердаско и Гаел Монфис, които са извънредно атрактивни състезатели. Спомняме си мача сред Григор и Монфис, който провокира извънредно огромен интерес. Имаме още веднъж Стан Вавринка, който е притежател на 3-титли от Големия шлем. Това огромно съзвездие предвещава доста съществени конфликти. През цялата седмица ще има забавни мачове “, добави министърът на младежта и спорта, като уточни, че това е голяма реклама за цялата страна и дава опция на българските деца, гледайки най-хубавите тенисисти в света, да се възпламенят и да стартират да се занимават с обичания спорт.

„ Основните цели пред нас са да изградим едно крепко потомство. Винаги съм го твърдял, че когато има крепко потомство, медалите ще дойдат от единствено себе си. Съвсем умерено родителите могат да заведат децата си да следят тенис от в действителност международно равнище в зала „ Арена Армеец “, където е уютно и умерено, не е, както по българските игрища “, уточни Кралев.

Относно присъединяване на Григор Димитров в шампионата Sofia Open Красен Кралев разяснява, че решението е персонално на тенисиста.

„ Екипът на Григор Димитров ясно споделиха – имаме си други проекти и този шампионат не влиза в тях. Няма покруса. Този шампионат сега е по-интересен от този, в който Григор взе участие “, добави спортният министър.

Относно развиването на всеобщия спорт у нас, Кралев напомни, че по закон в учебните заведения в третия час по физическо образование, може да преподават професионални треньори и те да видят дали има надарени деца в обещано спортно направление.

„ Още по време на първия ми мандат вкарахме смяна в закона за учебното образование. За страдание има го по закон, само че на процедура не се получава. Директорите не желаят да го ползват. Не желаят да вкарват треньори в учебното заведение, не мога да ви кажа за какво. Един прелестен образец е Община Варна, в която има 12 учебни заведения, които са позволили треньори от 11 типа спорт – футбол, ръгби, хандбал и други Треньорите идват гратис, клубовете имат интерес и пращат треньори, които водят часа дружно с учителя по физическо “, изясни министърът.

По въпроса със взаимната кандидатура сред България, Гърция, Румъния и Сърбия за домакинство на Световното състезание по футбол през 2030 година, Кралев съобщи:

„ В продължение на 3 години непрекъснато ме преследваха с въпроса по кое време ще имаме нов народен стадион. Може ли Македония да има, ние да нямаме. Сега казахме, че ще вършим народен стадион и всеки стартира да задава въпроса за какво. В 4-те страни би трябвало да има 16 стадиона. В България би трябвало да имаме 4 стадиона с потенциал 40 000 души. Така или другояче имаме проекти да построяваме нов народен стадион. Смятахме да го създадем 30 000, само че ще го създадем 40 000. Стадион „ Васил Левски” също може да придобие тип, който да дава отговор на стандартите на ФИФА и УЕФА за осъществяване на надпревари от най-голям сан. Остава да забележим в кои други 2 града, където ще бъде стопански най-изгодно за страната, да се построят останалите два “.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР