Очакваме с нетърпение да ви видим в ЕС с вашата

...
Очакваме с нетърпение да ви видим в ЕС с вашата
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Очакваме с нетърпение да приветстваме Северна Македония в ЕС

О чакваме с неспокойствие да ви забележим в Европейски Съюз с вашата специфична еднаквост и македонски език , това съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Х, откакто дойде в Скопие, предадоха македонски медии.

„ Очакваме с неспокойствие да ви приветстваме, на вашата специфична еднаквост и на вашия език “, сподели Фон дер Лайен, като изрази удовлетворение, че обиколката ѝ из страните от Западните Балкани през идващите три дни стартира точно от Скопие.

Тя се срещна с президентът на РСМ Стево Пендаровски.

На срещата бяха разисквани процесът на договарянията за присъединение на страната за участие в Европейския съюз, настоящите политически събития в Северна Македония и настоящата обстановка в района.

Glad to start my visit to the Western Balkans in Skopje!⁰
As you progress on reforms, you are making your way to the EU.

We are looking forward to welcoming you, your unique identity and your language, the Macedonian language.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen)
В тази тенденция бе обменена информация за идващите стадии на договарянията след привършване на процеса на скрининг и за динамичността на осъществяване на промените.

На срещата те разискаха идния отчет на Европейската комисия за напредъка на Северна Македония, както и Плана за напредък на Западните Балкани , по време на която президентът Пендаровски благодари за поддръжката и ангажираността на Европейския съюз към политиката на разширението и интеграцията на страните от Западните Балкани.

На срещата бяха обменени отзиви по отношение на стратегическото значение на използването на измененията в Конституцията и по-нататъшните последствия за европейската вероятност на страната. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР