Очакваме оправдателни присъди. Това заяви осъдената на първа инстанция бивша

...
Очакваме оправдателни присъди. Това заяви осъдената на първа инстанция бивша
Коментари Харесай

Първи думи на Иванчева след произнасянето на присъдата

Очакваме оправдателни присъди. Това съобщи наказаната на първа инстанция някогашна кметица на регион „ Младост “ Десислава Иванчева след произнасянето на присъдата, написа Блиц.

 
Както съобщихме, огромни ефикасни неоправдателни присъди получиха обвинените по делото. 20 години затвор за някогашния кмет на " Младост " Десислава Иванчева за получен рушвет от строителен бизнесмен, заместничката ѝ Биляна Петрова получи 15 години, а медиаторът Петко Дюлгеров - 12 години отнемане от независимост. В правосъдната зала се стигна до напрежение.
 
Съдът се стимулира, че има доказателства за това, че Иванчева е поискала 187 500 рушвет от Александър Ваклин, а за останалата сума до 500 хиляди евро не откри доказателства. Според съда, Иванчева е употребила насила посредством корист със служебното си състояние. Биляна Петрова е била неин помощник, а Петко Дюлгеров - медиатор.

Тримата оповестиха, че ще апелират присъдите.
 
Постановява се и налагането на санкции. 10 000 лв. за Иванчева, 15 000 - за Петрова и 12 000 - за Дюлгеров, както и конфискация на несъмнено тяхно имущество.
 
Преди правосъдното съвещание Иванчева и Петрова обявиха, че чакат оправдателни присъди.
 
„ Очакваме оправдателни присъди, защото както видяхте доказателства няма, а всички доказателства, които са събрани против нас отпаднаха и се сгромолясаха “, сподели Иванчева.
 
„ Няма по какъв начин да има доказателства, тъй като нищо не е правено. Не са желани пари и не са получавани пари. Това беше една режисура “, добави Биляна Петрова.
 
„ Това е една провокация, доста добре замислена. Аз ви споделих, той (Александър Ваклин) си приказва на 9-ти с предложения от прокуратурата, по какъв начин да махнем Иванчева, би трябвало да намерим топъл контакт “, сподели Петко Дюлгеров.
 
„ Съгласни сме с неоправдателните диспозитиви на присъдата. Ще преценим деликатно оправдателната част, ще я проучваме, откакто проучим претекстовете на съда в цялост и ще изложим своите претекстове в митинга “, уточни прокурор Илиян Рангелов.
 
До напрежение в залата се стигна, откакто съдът реши, че заради обстоятелството, че Иванчева и Петрова имат поддръжка от избрани публични среди, това би могло да им помогне да те да се укрият, в случай че бъдат на независимост, защото получават тежки присъди над 10 години затвор и размени ограниченията им за неотклонение от " Домашен арест " в " Задържане под стража ".

Това провокира отрицателна реакция от страна на околните на Иванчева, а поради непочтено държание в постройката на съда беше арестуван и медийният консултант на Иванчева Петър Кърджилов, с цел да му бъде формиран сигнален протокол. Това също увеличи пристрастеностите в края на правосъдното съвещание.
 
Петрова и Иванчева бяха арестувани и отведени в ареста тъкмо два дни преди да се навърши една година, от както бяха задържани пред Спортната палата в София. Това се случи на 17 април 2018 година.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Посл
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР