Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да

...
Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да
Коментари Харесай

Асен Василев: Няма да вдигаме данъци

Очакваме икономическата и финансовата среда да останат непроменени, няма да подвигаме налози. Това сподели министърът на финансите Асен Василев по време на тридесет и седмото Общо заседание на Националното съдружие на общините в Република България (НСОРБ), което се организира в София. Общото заседание ще продължи два дни.

„ Чакаме още публично да дискутираме вашите хрумвания за фискална децентрализация. Аз не съм срещу “, сподели Василев. Проблемът там е доста неравномерното систематизиране на данъчните приходи по територията на страната, добави той.

Идеята е капиталовата стратегия за общините да е устойчива и да продължи, сподели още министърът. Това, което сме говорили в Народното събрание с бюджетната комисия и с районното министерство, е тя да е вид револвираща – когато свършите с един план, да можете до лимита да го замените с нов план. Имате интерес оптимално бързо да си свършите плановете, изясни Асен Василев.

Министерският съвет одобри предходната седмица разпореждане за одобрение на спомагателен трансфер по бюджета на Министерството на районното развиване и благоустройството за 2024 година в размер до 400 000 000 лева за сметка на преструктуриране на разноските по централния бюджет за 2024 година С приемането на акта средствата за финансови разноски за осъществяване на общински планове ще се дават навреме при съществуване на подготвеност за тяхната незабавна реализация и при съблюдаване на условията на Закона за държавния бюджет на Република България за 2024 година, предава Българска телеграфна агенция.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР