Очакваме да имаме 4 вицепремиери, както и две нови министерства.

...
Очакваме да имаме 4 вицепремиери, както и две нови министерства.
Коментари Харесай

Кирил Петков потвърди, че ще има две нови министерства и четирима вицепремиери

Очакваме да имаме 4 вицепремиери, както и две нови министерства. Това съобщи Кирил Петков  - съпредседател на " Продължаваме промяната " по отношение на проектоправителството, което се сформира сега. Той приказва след завършилите съвещания в президентството.

" Най-важното за нас е тази нова конструкция на Министерски съвет да бъде оптимално работеща. Надяваме се тази седмица да ни бъде връчен мандата, само че това зависи и от нашите съдружни сътрудници, " съобщи Петков и добави: Няма да бавим и ден мандата, в случай че имаме съглашение с нашите съдружни сътрудници.
Преговарящите разпределиха министерствата по формулата 8:4:4:3
Вече ясна структурата на новото държавно управление. Продължаваме промяната ще получи 8 министерства, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ - по 4, а Демократична България - 3. В структурат...

" Имаше едни точки, по които споделяме, че би трябвало да се направи разбор. Няма червени линии, само че има тематики, по които има разнообразни гледни точки. Във всяка една от 18-те групи имаме 90% сходност, нямаме група, в която да имаме 100% изчистване, само че нямаме и нито една алена линия, " сподели още съпредседателят на Политическа партия.

" Да, ще има Министерство на държавните предприятия ", сподели още той, уточнявайки, че разделянето ще е Министерство на стопанската система с няколко държавни предприятия и Министерство на нововъведенията и растежа. Мислим го основно от успеваемост - по какъв начин една бъдеща изпълнителна власт би работила най-добре, уточни съпредседателят на " Продължаваме промяната ".

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР