Очакваме, че сме намалели. Това, което показват числата от текущата

...
Очакваме, че сме намалели. Това, което показват числата от текущата
Коментари Харесай

Топим се с 50-60 000 на година, точно колко ще покаже преброяването

" Очакваме, че сме намалели. Това, което демонстрират числата от настоящата демографска статистика, е че с към 50-60 000 на година се стопяваме. Било заради миграция или гибел, имаме такива трендове и те са устойчиви ". Това съобщи пред Българска национална телевизия Диана Янчева - зам.-председател на във връзка националното броене, което стартира през 2021г.
ще стартира в 00:00 часа на 22 януари и ще се организира напълно онлайн..
В момента текат подготвителните стадии. Един от които е набирането на към 23 000 преброители и 6 000 контрольори на процеса. По думите на зам.-председателя на Национален статистически институт заплащането на преброителите ще бъде много по-високо от предишния път.  
" Те би трябвало да бъдат отзивчиви хора, да имат приблизително обучение, да не са осъждани, хубаво е да не бъдат от такива служби, които се свързват с инспекции, с репресии, да не са от полицията, от данъчните служби, тъй като хората имат настройки към тези служби. Нас не ни интересува дали жилището, в което живеете е законно или нелегално, има или няма Акт 16, за нас е значимо да установим към избрания миг дали живеят хора, какъв брой хора с каква възрастова конструкция, тъй като преброяването е в основата на доста управнически решения ", изясни Диана Янчева.
Преброителите ще работят от 1 до 15 февруари, когато ще се обхождат домовете.
 Пробното национално броене - участниците ще дават отговор на 30 въпроса Пробното национално броене - участниците ще дават отговор на 30 въпроса
Скоро стартира пробното броене на популацията (бел. ред. - стартира през месец март). " Това ще бъде 18-ото броене, това, което...
От 22 януари до 1 февруари ще има електронно броене.
Дублиране няма да има, в случай че хората са се преброили електронно, преброителите ще минат единствено да съберат неповторимите кодове и да преброят вероятно тези, които не са се преброили електронно, изясни Янчева.
Системата е по този начин направена, че един човек може да преброи и членовете на фамилията си електронно, само че не би трябвало да се употребява един и същи имейл адрес при регистрацията.
Съгласно закона преброяването е наложително и би трябвало да се отговори на всички въпроси, като в отговорите съществуват вариантите: " Не искам да отговоря " или " Не мога да отговоря ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР