Очаквам служебният премиер да си свърши работата и каквото се

...
Очаквам служебният премиер да си свърши работата и каквото се
Коментари Харесай

Денков тропа по масата: Няма да изтегля зам.-министрите! Главчев да реши кой му трябва

„ Очаквам служебният министър председател да си свърши работата и каквото се чака от него по Конституция – да организира почтени избори. Това зависи и от министъра на вътрешните работи и министъра на електронното ръководство “, сподели министър председателят в оставка Николай Денков преди началото на конгреса на „ Продължаваме промяната “ (ПП), който се организира в НДК, предава Блиц.
„ Да се съгласяваме с ГЕРБ да бъдат поставени политически лица отпред на регулаторите, е образец за нещо, което би трябвало да заобикаляме. И това е огромният спор, който имахме към ротацията “, добави той.
„ Разпределянето на квотния принцип по партийна линия, които би трябвало да бъдат лицето и наличието на самостоятелните контролни органи, е неверно. Това не би трябвало да се случва. Това е нашият спор с ГЕРБ “, сподели още Денков.
Премиерът в оставка разяснява и посочването на Димитър Главчев за длъжностен министър председател от страна на президента Румен Радев.
„ Ясно е, че господин Главчев е партийно лице, част от ГЕРБ, тъй че няма по какъв начин да се вършим, че няма отношение с тях.
Със успокоение ще предам поста на Главчев. Не го познавам персонално. Надявам се да поеме тежката задача с достолепие и успокоение и да я свърши както би трябвало “, сподели той.
Денков даде обещание да не пречи на Главчев и че, няма да изтегля заместник-министрите от държавното управление.
„ Няма да го направя. Премиерът ще взема решение по кое време и кой му би трябвало. Не мога да разясня неговия избор. След като е изработен, би трябвало да създадем всичко допустимо за провеждането на почтени избори “, сподели Денков.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР