„Очаквам максимално бързо да се направи опит в този Висш

...
„Очаквам максимално бързо да се направи опит в този Висш
Коментари Харесай

Петър Славов: От ВСС ще се опитат „максимално бързо да потулят темата с Гешев

„ Очаквам оптимално бързо да се направи опит в този Висш правосъден съвет тематиката за бъде затворена, в границите на едно съвещание да се отхвърли това искане. “ Това сподели в изявление за БНР юрист Петър Славов във връзка идното разглеждане на проблема с поисканото премахване на основния прокурор Иван Гешев.

Според него правосъдните кадровици ще се опитат „ оптимално бързо да потулят случая “ предвид на опцията новият парламент да промени настоящето високо болшинство, което е належащо за избор или за оставка на някой от „ тримата огромни “ в правосъдната система.

„ То доста елементарно може да бъде променено на 13 гласа или на нормално болшинство и тогава нещата биха могли да станат много по-драматични за участниците в процедурата. “

„ Не бих се изненадал, в случай че някой от новите народни представители внесе предложение за промени в Закона за правосъдната власт “, уточни Петър Славов в предаването „ Преди всички “.

Според Славов претекстовете за отстраняването на основния прокурор наподобяват „ задоволително съществени “. Очевидно е, че тематиката ще има продължение, посочи той.

В този състав на Висш съдебен съвет нужните 17 гласа наподобяват несъбираеми, счита Петър Славов. По думите му обаче е изцяло допустимо предвид на това продължение на тематиката някои от членовете на Висш съдебен съвет по персонални и субективни съображения да поддържат предлагането за премахване на Иван Гешев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР