„Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени, тъй

...
„Очаквам колегите общински съветници да подкрепят предложенията за промени, тъй
Коментари Харесай

Председателят на СОС Цветомир Петров предлага промени в съставите на общински структури

„ Очаквам сътрудниците общински съветници да поддържат предложенията за промени, защото работата на тези структури не търпи повече отсрочване “, уточни шефът на градския парламент.

Столичният общински съвет ще прегледа в четвъртък няколко оферти на ръководителя на градския парламент Цветомир Петров по отношение на промени в съставите на структури, основани с решения на съвета. По устав за членове могат да бъдат избирани сегашни общински съветници.

Първата смяна ще бъде в Управителния съвет на Фондация „ София – Европейска столица на спорта “, която подкрепя спортното развиване на софиянци и разпространява спорта в градски условия. За членове на новия УС на Фондацията се оферират съветниците Димитър Шалъфов,- Христо Копаранов и Димитър Петров от ПП-ДБ-СС; Георги Георгиев и Татяна Георгиева от ГЕРБ-СДС; Иван Таков и Николай Велчев от БСП; Ивайло Йонков от „ КОД “; Пламен Даналиов от Има Такъв Народ, самостоятелния Венци Стойчев, както и зам.-кметът по финанси Иван Василев.

За ръководител на комисията, която ще следи спазването на Наредбата за гробищните паркове се предлага общинският консултант от ПП-ДБ-СС Веселин Калановски. В състава й влизат още Димитър Вучев /ГЕРБ-СДС/, Иван Виделов /БСП/, Карлос Контрера /ВМРО/ и самостоятелният Красимир Гълъбов. „ Това е извънредно значим орган, защото и кметът на София Васил Терзиев пое ангажимент за една година да възстановим средата на местата за покой, занемарявани в продължение на 30 години. С общи старания можем доста по-бързо да променим местата, на които отдаваме заслужена респект към своите близки. “, разяснява шефът на СОС.

Промени ще има в състава на съвета по Програмата на Столична община за финансово подкрепяне на фамилии и двойки с репродуктивни проблеми, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки. Новите членове се планува да бъдат: доктор Антон Койчев /ГЕРБ-СДС/, Диана Тонова /БСП/, Марта Георгиева и Пламена Терзирадева-Велкова от „ ПП-ДБ-СС “, както и Емил Димитров от „ Възраждане “.

Нови членове ще има и в УС на „ Асоциацията за развиване на София “ – Борис Бонев и Цветелина Симеонова – Заркин от „ ПП-ДБ-СС “, Антон Хекимян и Мирослав Боршош от ГЕРБ-СДС, Войслав Тодоров от Българска социалистическа партия, Вили Лилков от „ КОД “, самостоятелният консултант Севделина Петрова и зам.-кмета по просвета Яна Генова.

Съветниците ще одобрят ново управление и на Общинския съвет по наркотични субстанции. За ръководител на тази конструкция се предлага Ваня Григорова от Българска социалистическа партия, а за заместници Саад Алуани от „ ПП-ДБ-СС “ и зам.-кметът по обществени действия Надежда Бачева.

Съветът по сигурност на придвижването на децата в София, който реализира общинска политика за запазване здравето и живота на децата като участници в пътното придвижване ще има нов ръководител – зам.-кметът по превоз Илиян Павлов. За членове на Управителния съвет на Съвета по сигурност на придвижването се оферират и съветниците Димитър Шалъфов / ПП-ДБ-СС/,Ваня Тагарева /ГЕРБ-СДС/ и Еньо Савов /БСП/.

„ Очаквам сътрудниците общински съветници да поддържат предложенията за промени, защото работата на тези структури не търпи повече отсрочване. “, уточни още Петров.

СНИМКА: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР