Очаквам и апелирам да успеем да се организираме и да

...
Очаквам и апелирам да успеем да се организираме и да
Коментари Харесай

Ива Митева: Очаквам тази седмица да се формират постоянните комисии

Очаквам и моля да успеем да се организираме и да създадем непрекъснатите комисии в Народното събрание тази седмица. Това сподели пред публицисти в Народното събрание зам.-председателят му Ива Митева.

" Разговаряхме с сътрудниците, с които сме в коалиция, в петък. Все още беседваме и окончателното систематизиране не е готово. Гледаме предложенията за ръководители. Все отново по-опитните народни представители знаят, когато някоя партия желае избран пост, за кого го желае. Мисля, че сме изчистили множеството разногласия и бяхме доста диалогични като цяло. Смятам, че комисиите ще се разпределят добре. Тези комисии изрично би трябвало да бъдат с по-голям състав. Към Комисията по конституционни и правни въпроси има и подкомисии. Те също са доста значими. Затова е значимо тези комисии незабавно да стартират да работят. Там са правосъдната промяна, КПКОНПИ. Трябва в действителност да стартираме да работим по промените”, добави още Митева.

„ Вярвам, че януари месец бюджетът ще почне да се гледа в Народното събрание. Ще бъде импортиран и ще стартира да се преглежда. Той ще бъде мощно противоречив. Видяхме актуализацията на бюджета какъв брой беше сложна. Затова не би трябвало да се заблуждаваме, че и в този момент ще бъде елементарно. В края на краищата това е бюджетът на държавата”, сподели Митева.

„ Въпросът е какви са съответните промени. Много пъти сме говорили, че имаме конституционни спънки. Много деликатно би трябвало да извадим решенията на Конституционния съд, които не са малко. Да ги проучваме. Трябва да желаяме от Конституционния съд преразглеждане на хипотезите, които се съдържат в решение 3 от 2003 година Имаме в действителност доста работа и мощно се надявам, че Министерството на правораздаването ще работи в тясно съдействие с Народното събрание. Всички хрумвания в тази посока би трябвало да се разискват дружно “, разяснява Ива Митева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР