Очаквам депутати от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на мнозинството граждани,

...
Очаквам депутати от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на мнозинството граждани,
Коментари Харесай

Зоран Заев с първи коментар след проваления референдум в Македония, отправи страшни закани!

Очаквам депутати от ВМРО-ДПМНЕ да уважат волята на болшинството жители, които са дали своят вот през днешния ден. В противоположен случай ще проведем предварителни парламентарни избори незабавно. Това съобщи македонският министър-председател Зоран Заев в особено изказване след провелия се през днешния ден референдум за името на страната, оповестява БГНЕС.

 

Аз ще продължа да управлявам Република Македония и тя ще стане член на НАТО и Европейски Съюз, сподели още македонският министър председател.

Той акцентира, че през днешния ден се е провел кротичък и либерален референдум. „ Гражданите гласоподаваха свободно и почтено. Всеки жител гласоподава по лично предпочитание. Волята на жителите е неприкосновена и би трябвало да бъде уважавана от всички. Днес е триумф за демокрацията и европейска Македония. Успехът е общ на всички жители и нашата страна, без значение от протеста проведен от ВМРО-ДПМНЕ “, съобщи Заев.

Премиерът на Македония чака, че огромното болшинство от жителите са дали своят вот за европейска и евроатлантическа Македония. Според него в този момент волята на жителите от този съвещателен референдум би трябвало да бъде осъществена от политиците. Заев даде обещание да насърчи процесите за евроатлантическата интеграция на Македония. Македонският министър председател даде обещание да даде конференция след към два часа, на която да отговори на всички журналистически въпроси и да даде най-новите данни за броя на гласувалите.

В Република Македония през днешния ден се организира референдум, на който жителите би трябвало да отговорят на въпроса дали утвърждават започването на договаряния за участие в НАТО и Европейски Съюз посредством приемането на Договора с Гърция, който бе подписан на 17 юни в Преспа. Допитването има съвещателен темперамент. Договорът от Преспа не планува наложително осъществяване на референдум. 

Междувременно пред сградата на македонския парламент са почнали да се събират последователите на придвижването „ Бойкотирам “, които се готвят да честват, оповестява " Фокус ", базирайки се на македонският портал „ А1 Он “. На булеварда пред националното заседание към този момент е издигната ораторска естрада, поради което е блокиран превоза, а може да се забележи и засилено полицейско наличие, отбелязва още изданието.

Изборният ден в страната завърши в 19:00 часа локално време.  По последните данни на Държавната изборна комисия, изборната интензивност е 34,09%.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР