Очаквах Николай Павлов да бъде номиниран за министър на енергетиката.

...
Очаквах Николай Павлов да бъде номиниран за министър на енергетиката.
Коментари Харесай

Иван Хиновски вижда в кандидата за енергиен министър на Габровски шанс за ред в бранша

Очаквах Николай Павлов да бъде номиниран за министър на енергетиката. Това сподели пред БНР енергийният специалист и някогашен народен представител от Има Такъв Народ Иван Хиновски, откакто някогашният шеф на " Булгаргаз " влезе в състава на проектокабинета на номинирания от ГЕРБ за министър председател Николай Габровски.

Хиновски уточни, че Павлов е един от околните специалисти до президента Румен Радев, само че него това не го тормози. " Не може да има стерилни специалисти. Важно е да съхраниш личното си възприятие на експертна самостоятелност ", разяснява той.

Иван Хиновски по-скоро се тревожи от обстоятелството, че новият енергиен министър би трябвало да обхване всички проблеми в бранша, които не са малко, само че съгласно него Николай Павлов има силите да отговори на тези провокации

Той означи още, че Павлов е доста умел кадър и е осведомен и с други браншове в енергетиката, с изключение на природния газ. " Притеснявам се, че този хиперакцент за природния газ оставя други значими браншове настрана ", съобщи Хиновски. По думите му новият министър ще би трябвало да постави край и на свръхинтереса към възобновимите енергийни източници. " Очаквам да постави ред в сектора и да избере верните цели ", сподели също Иван Хиновски.

Ние имаме лични цели, които останаха настрана, посочи той. " Какво вършим с " Марица Изток ", запита енергийният специалист. Той счита, че страната ни би трябвало да се опълчи на уговорката за прекъсване на ТЕЦ-овете в комплекса " Марица-изток ", който дефинира като " кървава договорка ". Според Хиновски Николай Павлов би имал сили да поведе " национално опълчение " на Плана за възобновяване и резистентност. Иван Хиновски акцентира, че ще загубим милиарди, тъй като комплекът " Марица-изток " носи големи доходи. Той е безапелационен, че този ангажимент е неправдив.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР