Очаква се втори полет да излети за евакуация на сънародниците

...
Очаква се втори полет да излети за евакуация на сънародниците
Коментари Харесай

Евакуираме още 61 души от Ливан

Очаква се втори полет да излети за евакуация на сънародниците ни в Ливан в 12:16 часа от София. Самолетът ще кацне в Бейрут в 14:00 часа. Все още не е ясно по кое време ще лети назад за България.

" Полетът е трябвало да тръгне още през вчерашния ден, само че има процедури, които би трябвало да бъдат осъществени в посолството в Бейрут. Надяваме се изискванията да бъдат удобни и полетът да бъде сбъднат ", съобщи служебният министър председател Димитър Главчев пред публицисти, съобщи кореспондент на " Фокус ".

Главчев добави, че все още има 61 български жители с изцяло изрядни документи, които могат да се качат на самолета. " Надяваме се до обяд да може да се запълни самолетът, в случай че не успее, ще предложим места на страни членки от Европейски Съюз ", сподели още той.

По сведение от посолството и Министерството на външните работи българите са общо 400. " Вчера 89 бяха превозени и евакуирани, а през днешния ден най-малко ще бъдат 61. 160 бяха до през вчерашния ден искащите от тези 400 да бъдат евакуирани ", съобщи служебният министър председател.

Димитър Главчев уточни, че все още обстановката е динамична. " Полетът може да се реализира. Надяваме се, че ще успеем. Готовността зависи освен от авиоотряда, само че и от обработката на документите ", съобщи той.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР