Очаква се Владимир Путин да се кандидатира за още един

...
Очаква се Владимир Путин да се кандидатира за още един
Коментари Харесай

Очаква се Путин да се кандидатира за преизбиране в Русия, но кой би се кандидатирал, ако не го направи?

Очаква се Владимир Путин да се кандидатира за още един мандат в Кремъл, когато Русия е президент избори идващия март

От JIM HEINTZ Associated Press 2 ноември 2023 година, 00:48 ч.

ТАЛИН, Естония -- Владимир Путин не е индивидът, който беше преди — измина повече от десетилетие, откогато съветският президент се занимаваше с обществени каскади, с цел да се похвали със своята мощ, като прегръщаше полярна мечка или яздеше кон с голи гърди в планината. Войната в Украйна в допълнение помрачи облика на този мощен човек.

Все още се чака Путин да се кандидатира за още един мандат, когато Русия организира президентски избори идващия март. Всъщност той прокара промени в конституцията, с цел да му разреши да се кандидатира за още два шестгодишни мандата.

Но 71 е възраст, когато гибел или съществено заболяването надали е далечна грижа за индивида, който ръководи Русия в продължение на 24 години. Ако Путин не беше в бюлетината по някаква причина, не е ясно кой може да заеме мястото му.

На национално равнище политическата система на Русия е херметична. Няма първоначални избори, при които гласоподавателите да избират кандидат; политическите партии избират свои лични кандидати и по-късно ги показват на електората.

В отсъствието на Путин лоялната партия Обединена Русия може да издигне претендент, макар че няма закрепен процедура за избор на един. Официално Путин се кандидатира през 2018 година като самостоятелен, казус, добавящ неустановеност по отношение на това по какъв начин може да се появи заместител.

Както и да се развие, претендент съвсем несъмнено ще пристигна от в границите на актуалната конструкция на властта, защото нито един от претендентите на по-малките партии няма да има необятно самопризнание или поддръжка.

Някои евентуални кандидати, в случай че Путин не взе участие в изборите:

Медведев има неповторим опит като заместител на Путин, като стана президент през 2008 година, когато Путин не можеше да се кандидатира за преизбиране заради ограничавания на мандата. Въпреки поста, той беше необятно считан за вторичен след Путин, който стана министър-председател и на процедура към момента ръководеше страната.

Той безропотно се съгласи с желанието на Путин да се кандидатира за нов мандат през 2012 година, като беше министър-председател до 2020 година След това беше назначен на новата позиция на заместник-ръководител на Съвета за национална сигурност.

Въпреки че този пост беше едва видим и постоянно се възприемаше като синекура, известността на Медведев набъбна внезапно предходната година, когато той изостави нормално меката си персона и стана един от най-яростните бранители на войната в Украйна, блестящо заклеймявайки Запада.

Тази позиция е привлекателна за съветските националисти, само че Медведев може да бъде очернен от усещането, че той е бил прекомерно примирителен към Съединените щати като президент по време на самодейността за „ рестартиране “ на администрацията на Обама, както и високопоставено изобличение в изказвания за корупция и фрапантен разточителен живот.

Дюмин в действителност притегли публичното внимание с трагичното си изказване, че един път е избавил Путин от мечка. Според описа на Дюмин той бил в планинска резиденция, където Путин спял, когато бил осведомен, че пред вратата има мечка.

„ Мечката и аз се спогледахме в очите. Той се отдръпна малко, аз отворих вратата и изстрелях целия пълнител на револвера си в краката му “, сподели той.

Дюмин беше водач на специфичните сили на военното разузнаване при анексирането на Крим от Русия през 2014 година, което му придаде аура на героизъм и триумф, свързани с Украйна, през контрастност с мрачните битки и провали на актуалната война.

Ако образните изображения имат значение в съветска президентска конкуренция, Собянин може да има най-силното портфолио от всички. Като кмет на Москва от 2010 година насам съветската столица претърпя забележителни и забележими промени.

Процъфтяват нови зони за отдих, пешеходни зони, спортни уреди и други улеснения. Електрическите рейсове замениха дрънчащите остарели тролеи, новите градски железопътни линии понижиха прословутите тапи в града, а в миналото опустошените паркове бяха подредени и усъвършенствани.

Собянин обиди склонните към Запада либерали, като забрани парадите на LGBTQ+ в града, само че толерантността към правата на гейовете не е печеливша позиция в Русия. Собянин също по този начин заобикаля пищността и разединението на своя предходник Юрий Лужков.

Руски министър-председател от 2020 година насам, Мишустин не провокира никакво неспокойствие и относително малко внимание, само че той има едно доста евентуално преимущество: в случай че Путин почине или стане некадърен да извършва отговорностите си преди изборите, Мишустин ще стане настоящ президент. Това е същият път, който Путин пое, когато стана настоящ президент след оставката на Борис Елцин в новогодишната нощ на 1999 година, след което се възползва от позицията, с цел да завоюва изборите през идната година.

Мишустин обаче не наподобява да има тази упоритост. Той е спокоен технократ, считан за извънредно способен на предходния си пост като началник на националната данъчна работа. Като министър-председател той получи рейтинг на утвърждение до 70% за контрол на администрацията и министерствата.

Въпреки че доста наблюдаващи считат, че той е бил омаян от решението на Путин да нахлуе Украйна, той продължи твърдо дилемите си.

Паралелите сред Путин и Патрушев са поразителни. Те са родени в Ленинград с разлика от 10 месеца и Патрушев става началник на Федералната работа за сигурност, главната организация правоприемник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), през 1999 година, когато Путин става министър-председател. Сега като началник на Съвета за национална сигурност, той повтаря и от време на време ускорява ястребовите възгледи и враждебността на Путин към Запада.

Въпреки че Патрушев в началото възразяваше да признае независимостта на бунтовника водачество в сепаратистките райони на Украйна Донецк и Луганск, които предшестваха нашествието с няколко дни, той по-късно стана мощен покровител на войната, потвърждавайки, че Русия би трябвало да унищожи това, което той назова „ неонацисти “ на прага си и потвърждавайки, че Украйна и нейната западна ориентировка бяха ясна опасност за сигурността.

Той също по този начин осъди хипотетичното пълзене на западни неолиберални хрумвания в Русия и пази запазването на традициите на страната, философска позиция, идентична с тази на Путин.

Свързани тематики

Водещи истории

ABC News Live

24/7 отразяване на изключителни вести и събития онлайн

ABC News Network Правила за дискретност Вашите права за дискретност на щат Съединени американски щати Политика за дискретност на децата онлайн Реклами, основани на ползи За премерване на NielsenУсловия за потребление Не продавайте и не споделяйте персоналната ми информация Свържете се с нас © 2023 ABC Newswindow['__abcnews__']={ " app ":{ " uid ": " abcnews ", " mode ": " universal ", " apiEnv ": " prod ", " envName ": " prod ", " cdnPath ": " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/d8f35cd07448-release- 10-31-2023.23/клиент ", " webpack ":{}, " nochunks ":false, " allowMocks ":true, " mockDataPort ":1981, " inclPgCSS ":true, " assets ":{ " scripts ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/d8f35cd07448-release-10-31-2023.23/client/abcnews.js ", " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/d8f35cd07448-release-10-31 -2023.23/client/prism-story.js " ], " stylesheets ":[ " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/d8f35cd07448-release-10-31-2023.23/client/css/fusion.css ", null, " //assets-cdn.abcnews.com/abcnews/d8f35cd07448-release-10-31-2023.23/client/css/prism-story.css " ]}, " device ": " desktop ", " edition ": { " key ": " ", " translations ":{}}, " flags ":{ " banner ":true, " nav ":true, " footer ":true, " anltcs ":true, " localAPI ":false, " enableDistroAPI ":false}, " tms ":{ " enabled ":true, " env ": " dev ", " tag ": " https://dcf.espn.com/TWDC-DTCI/prod/Bootstrap. js ", " tagNS ": " Bootstrapper ", " emitEvent ": " tms:ready ", " loadScript ":false, " loadAsync ":true, " frameTag ": " https://dcf.espn.com/TWDC- DTCI/embed_privacy_prod/Bootstrap.js " }, " environment ": " prod ", " d
Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР