Очаква се утре Европейската комисия да обяви край на мониторинга

...
Очаква се утре Европейската комисия да обяви край на мониторинга
Коментари Харесай

Захариева: Мониторинговият доклад за България ще бъде готов утре

Очаква се на следващия ден Европейската комисия да разгласи завършек на мониторинга на правосъдните системи на България и Румъния в настоящия му тип, оповестява Българска национална телевизия.

``
реклама

Така нареченият Механизъм за съдействие и инспекция беше въведен преди 12 години единствено за двете страни, когато бяха признати в Европейски Съюз. Наблюдението ще остане като част от бъдещия годишен обзор на спазването на върховенството на закона във всички държави-членки.

От Москва външният ни министър разяснява какви са упованията й от отчета.

Екатерина Захариева, министър на външните работи на България: Ще разясняваме, когато отчетът излезе публично, както всяка година го вършим, имаме си традиция. Знаете, че процедурата е такава от 11 години, има планов отчет, който се изпраща, той не е обществен, би трябвало да се одобри и на следващия ден, когато се върна в София, следобяд, ще го разясняваме. Позитивна настройка имаме, тъй като свършихме доста работа, само че отчетът ще излезе на следващия ден.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР