Очаква се тази сутрин делегации на Русия и Украйна да

...
Очаква се тази сутрин делегации на Русия и Украйна да
Коментари Харесай

МИР? Русия и Украйна преговарят край Чернобил

Очаква се тази заран делегации на Русия и Украйна да се срещнат в региона на град Припят и да обсъдят опцията за помирение. Градът е покрай избухналата през 1986 година Чернобилска атомна централа и се намира на границите сред Русия, Украйна и Беларус.

Появиха се и информации, че срещата ще е персонално сред украинския президент Володимир Зеленски и съветския водач Владимир Путин, само че към този момент едва ли това е действителна

Към момента точната локация на договарянията не е се знае къде е, само че е ще е към беларуската граница. Затова и през вчерашния ден президентът Зеленски приказва с сътрудника си в Беларус Александър Лукашенко, като двамата се споразумяха всички самолети и хеликоптери по време на договарянията да бъдат на земята.

През нощта украинският водач приказва с английския министър председател Борис Джонсън и съобщи, че " идващите 24 часа ще са основни в спора и във войната ".

Изключително динамична остава обстановката в Украйна след няколко часа на мъртвило в столицата Киев и във втория по величина град в страната – Харков, още веднъж има известия за гърмежи. Към този час украинската войска опазва контрола над своята столица.

Появиха се обаче сателитни фотоси, които демонстрират огромни съветски конвои, които са на входовете на Киев.

Интересно социологическо изследване излезе през нощта, съгласно което 70% от запитаните считат, че тяхната войска може да се оправи с съветското нахлуване където и да било, а утвърждението на президента Зеленски е скочило до над 90%.
ТЕМА преди 4 часа 4251 преди 7 часа 4979 преди 9 часа 2792
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР