Очаква се световното производство на полезни изкопаеми да нарасне с

...
Очаква се световното производство на полезни изкопаеми да нарасне с
Коментари Харесай

Вътрешен доклад на ООН прогнозира катастрофални последици от скока в добива на полезни изкопаеми

Очаква се международното произвеждане на потребни изкопаеми да нарасне с 60% до 2060 година с пагубни въздействия върху околната среда. Това оповестява вестник The Guardian, базирайки се на непубликуван отчет на Организация на обединените нации.

Световното произвеждане на потребни изкопами се е нараснало съвсем четири пъти от 1970 година насам, движено от повишаването на популацията и индустриализацията на международната стопанска система, означават създателите на отчета. Това е довело до световно стопляне и замърсяване на околната среда.

По-нататъшното нарастване на този индикатор в прогнозния интервал съвсем несъмнено ще провокира съществени последствия за околната среда, по-чести и тежки стихии, суши и други естествени бедствия, споделя Янез Поточник, съпредседател на групата анализатори, изготвили отчета. „ По-високите темпове на произвеждане ще доведат до по-сериозни последствия ", сподели той. „ По създание не са останали безвредни места на Земята. Екстремните естествени феномени просто ще станат още по-чести. "
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР