Очаква се спадане на нивото на река Огоста край село

...
Очаква се спадане на нивото на река Огоста край село
Коментари Харесай

Очаква се спадане нивото на р. Огоста край с.Хайредин

Очаква се намаляване на равнището на река Огоста край село Хайредин в идващите часове, сподели за Българска телеграфна агенция кметът на общината Тодор Алексиев.

Той посочи, че изпускането на язовир „ Огоста “ края Монтана е спряло, тъй като в региона към този момент не вали. През нощта реката се е разляла и е стигнала дигите, които пазят селото и спомагателните диги, които са били направени през вчерашния ден, само че не ги е преодоляла.

Залят е бил пътят към Козлодуй и полицейски патрули са спирали колите.

„ Справихме се, свършихме си работата. Евакуираните хора се върнаха по домовете си, към момента държим животните от няколко обекта надалеч, само че допускам, че в късния следобяд и те ще бъдат прибрани “, изясни Тодор Алексиев.

Припомняме, че през вчерашния ден вечертаи община Хайредин разгласи отчасти бедствено състояние поради почналото изпускане на бент. “Огоста “ и предстоящото повдигане на равнището на едноименната река.

Областният шеф на Враца Георги Митов заяви още, че равнището на р. Скът при с. Нивянин е почнало да спада.

Очакванията са тази вълна, която е сега, е най-високата и придвижвайки се към Мизия, да не набере толкоз огромно количество вода, с цел да сътвори проблеми както предишни години.

В село Нивянин има залети дворове, които са наоколо до реката, добави регионалният шеф на Враца.

Припомняме, че на територията на общините Враца, Криводол и Мездра от тази нощ има оповестено отчасти бедствено състояние поради поройните дъждове паднали тук-там през последните 30 часа.

Най-тежко е ситуацията във врачанското село Лиляче и мездренското Лютидол.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР