Очаква се следващата седмица САЩ да обяви нов пакет военна

...
Очаква се следващата седмица САЩ да обяви нов пакет военна
Коментари Харесай

Счетоводна грешка в Пентагона става нов пакет военна помощ за Украйна

Очаква се идната седмица Съединени американски щати да разгласи нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 200 млн. $ , оповестява Reuters, базирайки се на свои източници в администрацията.

Открита " счетоводна неточност " в бюджета на Пентагона ще разреши на държавното управление да заобиколи хаоса, провокиран от Конгреса, и Байдън да изпрати още оръжия на Киев.

След като предходната седмица Конгресът утвърди , с цел да избегне шътдаун, изпадна в още по-дълбока рецесия с на Камарата на представителите Кевин Маккарти.

обаче не включва военна помощ за Украйна.

Очаква се Съединени американски щати да разгласят откритата си " счетоводна неточност " и какво ще вършат с нея на 16 октомври на следващата среща в Брюксел на формата " Рамщайн " . Какво ще съдържа идващият пакет военна помощ за Украйна към момента не е ясно, само че е евентуално муниции и транспортни средства, т.е. помощта ще бъде сходна на последните пакети военни помощ.

Предстои американските конгресмени да прегледат обособен законопроект за военна и филантропична помощ за Украйна в размер на 24 милиарда $ , която президентът Джо Байдън желае да бъде включена в бюджета.

Пентагонът обаче към момента разполага с към 5,4 милиарда $, откакто през юни откри, че счетоводна неточност е довела до надценяване на цената на оръжията , изпратени до момента на Киев. Става въпрос за пари по система, известна като по този начин наречените президентски пълномощия за евакуиране на средства (PDA), която е употребена и за даване на оръжия за Украйна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР