Очаква се скоро цените да паднат до тези на ДВГ

...
Очаква се скоро цените да паднат до тези на ДВГ
Коментари Харесай

Tesla прави електромобилите по-достъпни с евтина батерия

Очаква се скоро цените да паднат до тези на ДВГ колите

Електромобилите скоро ще поевтинеят, дава обещание Tesla с разработка на нови акумулатори
(снимка: CC0 Public Domain)

Електрически автомобил на цената на елементарен ? На 22 септември Tesla ще показа евтини акумулатори, които ще понижат цената на нейните електрически возила до равнища, налични за по-широка база от купувачи.

Събитието трябваше да се състои през април, само че беше отсрочено заради пандемията, отбелязва Engadget. Самото му название Battery Day демонстрира каква ще бъде главната тематика.

Tesla се бавеше с оповестяване на точната дата, защото конференцията ще бъде присъствена, а не онлайн, което е изключение от наложената процедура в последните месеци.

И по този начин, към този момент публично е оповестена датата, на която ще се организира Battery Day – това е 22 септември, когато стартира есенният сезон. Събитието ще се състои в централата на Tesla във Фримонт, Калифорния.
още по тематиката
По същото време ще се организира и годишното заседание на акционерите на Tesla, които ще следят онлайн събитията от Battery Day. Очаква се в този ден компанията на Илон Мъск да показа напредъка в разработките по плана Roadrunner.

Става въпрос за по-достъпни акумулатори, които в огромен мащаб на производството доста ще понижат цената на електрическите коли. Tesla се стреми да реализира 100 $ за 1 кВтч, което ще смъкна цената на електрическите автомобили до равнището на ДВГ моделите.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР